Ramazan Ayı boyunca yoğun günler geçiren fırıncı esnafı, şimdi ise özel kömbelerin hazırlığına başladı. Andırın'ın kendine özgü ekmeğiyle tanınan bölgesinde, sadece Ramazan Bayramları için yapılan ve oldukça zahmetli olan Bayram Kömbesi için fırınlarda mesaiye başlandı. 
Whatsapp Image 2024 04 08 At 15.47.31

Unlu mamuller üreticisi ve fırıncı Fatih Güzel, Bayram Kömbesinin yapımının detayları hakkında şunları söyledi: "Andırın'a özgü Bayram Kömbelerini hazırlamaya başladık. Kepeği alınmamış un, süt, çörekotu, pekmez, şeker ve katmeri içerisinde tahin, tereyağı ve margarin karışımıyla özenle yapıyoruz. Odun ateşinde pişirerek lezzetini arttırıyoruz.”
Whatsapp Image 2024 04 08 At 15.47.32 (1)

Bayram Kömbelerinin kilogram olarak satıldığını belirten Güzel, "150 TL'den satışa sunduğumuz bu özel lezzet, ilçemiz dışından da yoğun talep görüyor. Bayanlar tarafından hazırlanan Kömbelerin bayatlamaması ve lezzetli olması, ilgiyi arttırıyor." şeklinde konuştu.

Hatay'da depremde 48 kişinin öldüğü binanın yıkılmasıyla ilgili 3 zanlı tutuklandı Hatay'da depremde 48 kişinin öldüğü binanın yıkılmasıyla ilgili 3 zanlı tutuklandı

Whatsapp Image 2024 04 08 At 15.47.32 (2)

Muhabir: SEFA BAŞER