Onikişubat Kaymakamlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrası hak sahibi kabul edilen afetzedelere yönelik önemli bir açıklama yaptı. Kaymakamlık sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, afetzedeler için gerçekleştirilen noter kuralarının ardından konut teslim sürecinin başlatıldığı bildirildi.
Kırsal Konutlar 45 Gün İçinde Teslim Edilecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından teslim için bildirilen kırsal konutların altyapısı hazır ve borçlandırma işlemleri tamamlanmış bağımsız bölümlerden oluştuğu ifade edildi. Kaymakamlık, 7269 sayılı Kanun’un 40. maddesi gereği, konutların hak sahiplerine 45 günlük süre içerisinde teslim edilmesi gerektiğini açıkladı.

Teslim Almayanların Hakları İptal Edilecek
Kaymakamlık açıklamasında, yasal süre içinde konutunu teslim almayan afetzedelerin hak sahipliklerinin iptal edileceği uyarısında bulunuldu. Yasal sürenin 1 Eylül 2025’te başladığı ve 15 Ekim 2025 saat 17.00’de sona ereceği belirtildi.
Afetzedelerin, haklarını kaybetmemek için belirlenen süreyi dikkate almaları ve konut teslim süreçlerini takip etmeleri önem taşıyor.
Kaynak: Haber merkezi


