15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş'ta düzenlenen sabah namazı programında, hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar dualarla anıldı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunurken, programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Kahramanmaraş'ta 15 Temmuz Şehitleri İçin Sabah Namazında Dualar Edildi (4)15 Temmuz hain darbe girişiminin 10'uncu yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş'taki anma programlarının ilk adreslerinden biri Şehit Cengiz Camisi oldu. Sabah namazında bir araya gelen vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Program kapsamında 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ta bazı yollar trafiğe kapalı olacak! 16 Temmuz
Kahramanmaraş'ta bazı yollar trafiğe kapalı olacak! 16 Temmuz
İçeriği Görüntüle

Sabah namazının ardından Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Vaizi Nurullah Bozkurt tarafından günün anlam ve önemine ilişkin vaaz verildi. Bozkurt, birlik ve beraberliğin korunmasının önemine dikkat çekerken, şehitlerin emanetine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Program, 15 Temmuz şehitleri ve tüm vatan uğruna hayatını kaybeden kahramanlar için yapılan duaların ardından sona erdi.

Gaziantep'te ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Hacı Mustafa Karakuzulu Camisi'nde sabah namazı programı düzenlendi. Namazın ardından Kur'an-ı Kerim okunarak 15 Temmuz şehitleri için dualar edildi. Her iki ilde gerçekleştirilen programlarda vatandaşlar, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle anarken, milli birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kaynak: GÖRSEL: AA