Togg, Türkiye’de elektrikli otomobil pazarını genişletmeye yönelik yeni adımlarını duyurdu. Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 2027 yılında A segmentinde yer alacak ve daha uygun fiyatlı T6 modelinin piyasaya sürüleceğini açıkladı. Bu hamle, düşük bütçeli vatandaşların elektrikli otomobil sahibi olmasını kolaylaştıracak.
Yollardaki Togg Sayısı 100 Bini Aştı
Tosyalı, Togg’un 2025 yılında 40 bin adet üretim gerçekleştirdiğini ve Türkiye genelinde yollardaki Togg sayısının 100 bini aştığını belirtti. 2026 yılı hedefi ise 60 bin ve üzeri üretim olarak açıklandı. Togg, 2027 yılı sonunda yıllık 100 bin adet üretim seviyesine ulaşmayı planlıyor.
T6 Modeli Herkesin Erişebileceği Fiyatla Geliyor
Fuat Tosyalı, T10X ve T10F modellerinin ardından daha geniş kitlelere hitap edecek T6 modelinin üretileceğini açıkladı. Yeni model, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’nde T6X ve T6F isimleriyle tescil edildi. T6, A segmentinde konumlandırılacak ve elektrikli araç sahibi olmak isteyen daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedefleyecek.
Üretim Hacmi Ön Planda
Tosyalı, üst segment modellerle marka algısını güçlendirdiklerini ve T6 ile üretim adetlerini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu strateji ile Togg, hem sürdürülebilir kârlılığı artırmayı hem de elektrikli araç pazarında daha geniş kullanıcı kitlesine ulaşmayı amaçlıyor



