Kahramanmaraş ile Suriye arasında ekonomik iş birliğini geliştirmeye yönelik düzenlenen zirve kapsamında, Halep Ticaret Odası Başkanı Muhamed Said Chekh Alkar, Halep Sanayi Odası Başkanı Moaiad Najjar, Şam Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Talal Kalahji ve Ahtarin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekeriya Habbo'nun da aralarında bulunduğu Suriyeli iş insanları heyeti, kentte önemli temaslar gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş Suriye Ekonomik İşbirliği Zirvesi’nde Kritik Temaslar (1)
Ziyaret programı kapsamında heyet, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’i ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’i makamlarında ziyaret etti. Görüşmelere, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu ile yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.
Ziyaretlerde, bölgesel kalkınma hedefleri doğrultusunda sanayi ve ticaret alanındaki iş birliklerinin artırılması yönünde görüş alışverişinde bulunuldu. Kahramanmaraş’ın üretim kabiliyeti, sanayi altyapısı ve yatırım fırsatları hakkında detaylı bilgiler paylaşılırken, ticaretin daha etkin ve karşılıklı fayda sağlayacak şekilde geliştirilmesi adına ortak adımların atılması konusunda mutabık kalındı.
Kahramanmaraş Suriye Ekonomik İşbirliği Zirvesi’nde Kritik Temaslar (3)
Muhabir: SEFA BAŞER