Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündemde bulunan 8 madde görüşülerek karara bağlanırken, ihtisas komisyonlarında boşalan üyelikler için de seçim yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Oturumda Kahramanmaraş’ın gündemine ilişkin çeşitli konular ele alınırken, komisyon raporları doğrultusunda hazırlanan maddeler meclis üyelerinin görüşüne sunuldu.
Büyükşehir Belediyesine 4 araç devredilecek
Meclis toplantısında alınan kararlar kapsamında Büyükşehir Belediyesinin araç envanterine yeni araçların dahil edilmesinin önü açıldı. Kararla, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) envanterinde bulunan 3 greyderin, Büyükşehir Belediyesi adına bedelsiz olarak devredilmesi kabul edildi. Bunun yanı sıra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) envanterinde kayıtlı 1 itfaiye aracının da Büyükşehir Belediyesine bedelsiz devredilmesi kararlaştırıldı. Böylece toplam 4 aracın Büyükşehir Belediyesi bünyesine kazandırılması için meclis kararı alınmış oldu.
Toplu taşıma ücretleri de gündeme geldi
Toplantıda kent içi ve kırsal bölgelerde toplu taşıma hizmetlerinde uygulanan ücretler de meclisin gündeminde yer aldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait H plakalı özel halk otobüsleri ile kırsal mahallelerde hizmet veren M ve K plakalı toplu taşıma araçlarının yolcu taşıma ücretleri görüşüldü. Söz konusu ücret tarifelerine ilişkin gündem maddeleri meclis üyelerinin değerlendirmesine sunuldu.
İhtisas komisyonlarında yeni üyeler belirlendi
Meclis oturumunda, ihtisas komisyonlarında çeşitli nedenlerle boşalan üyelikler için de seçim gerçekleştirildi. Yapılan seçim sonucunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliğine Av. Ramazan Taşdemir seçildi. Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerine ise Hasan Paker getirildi.
Görgel: “Önemli kararları birlikte aldık”
Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Eylül ayı meclis toplantısında şehrin geleceğini ilgilendiren önemli kararların alındığını belirtti. Görgel, belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda toplam 8 gündem maddesinin görüşüldüğünü ifade ederek, Kahramanmaraş’ın gelişimi için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Görgel, alınan kararların Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını dileyerek toplantıya katkı sunan meclis üyelerine teşekkür etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, gündemdeki maddelerin karara bağlanmasının ardından tamamlandı.



