Ebru Köksal Eşi Kimdir? Borsacı Attila Köksal Kimdir?
Ebru Köksal Eşi Kimdir? Borsacı Attila Köksal Kimdir?
İçeriği Görüntüle

ALTIN PİYASASI 2025'İN SON GÜNLERİNDE YENİ REKORLARLA YÜKSELDİ
Altın piyasası, 2025 yılının son günlerinde peş peşe gelen rekorlarla dikkat çekti. Gram altının 6 bin 235 TL, ons altının ise 4 bin 525 dolara yükselmesi, yatırımcılar için tarihi zirvelerin test edilmesine yol açtı. Ancak piyasalarda şu an "fırtına öncesi sessizlik" hakim. 25 Aralık sabahında gram altın 6 bin 170 TL, ons altın ise 4 bin 479 dolar seviyelerinden işlem görüyordu.

İSLAM MEMİŞ’TEN UYARI: KÖPÜK FİYATLAMALARA DİKKAT
Finans Analisti İslam Memiş, yatırımcılara uyarılarda bulunarak, altın fiyatlarındaki dalgalanmalara dikkat çekti. Özellikle geçtiğimiz dönemde, gram altının 6.382 TL seviyelerinden 5 bin 500 TL bandına kadar gerileyerek manipülatif hareketlere sahne olduğu hatırlatıldı. Memiş, "O dönemde panikle alım yapmayanlar doğru kararı verdi. Bin liralık sert düşüşlerin ardından piyasa yeniden dengelendi ancak asıl hareketlilik 2026’da başlayacak" ifadelerini kullandı.

2026'DA BEŞ HANELİ RAKAMLAR MÜMKÜN
Memiş, sadece ekonomik verilerin değil, aynı zamanda jeopolitik risklerin de altın fiyatlarında etkili olacağını vurguladı. Küresel ölçekte bir savaş riskinin tetiklenmesi durumunda, altının öngörülemez bir noktaya evrilebileceğini belirten Memiş, "Eğer küresel krizler derinleşirse, gram altında 5 haneli rakamları (10 bin TL ve üzeri) görmek şaşırtıcı olmaz" dedi. Bu uyarı, yatırımcıları altın fiyatlarındaki olası büyük değişimlere karşı hazırlıklı olmaya davet ediyor.

ANKARA’NIN ALTIN KARNESİ
Geçtiğimiz günlerde, Türkiye genelindeki toplam altın mevduatı 1 trilyon 924 milyar TL'yi aşmıştı. Bu dev pastanın 310 milyar 227 milyon TL'lik kısmı ise yalnızca Ankara'ya ait. Ankara, Türkiye'nin altın mevduatlarında ikinci sırada yer alırken, nüfusa oranlandığında şehirde her bireye ortalama 52 bin 900 TL'lik bir altın varlığı düşüyor. Ancak, verilerdeki çarpıcı detay, nüfusun sadece yüzde 10-15'inin altın hesabı olmasıydı. Bu da demek oluyor ki, şehirde her 6 ila 10 kişiden birinin altın hesabı bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ