Kahramanmaraş’ta dev operasyon: Kaçakçılar bu kez kaçamadı
Kahramanmaraş’ta dev operasyon: Kaçakçılar bu kez kaçamadı
İçeriği Görüntüle
ULAŞIM ALTYAPISINDA BÜYÜK ADIMLAR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, şehirdeki ulaşım altyapısını güçlendirecek projeler üzerinde duruldu. Bakan Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla, Sümbüllü Kavşağı, Sanayi Kavşağı ve Karacasu Kavşağı gibi büyük projelerin son durumları masaya yatırıldı. Bu projeler, şehir içi trafik akışını önemli ölçüde rahatlatmayı hedefliyor ve aynı zamanda ulaşım güvenliğini artıracak.
ŞEHİR İÇİ VE ŞEHİRLERARASI ULAŞIMIN GÜÇLENDİRİLMESİ
Başkan Görgel, görüşmede şehrin ulaşım altyapısının daha güçlü ve verimli hale getirilmesi için bakanlıkla yapılan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Kahramanmaraş’ımızın ulaşım altyapısını daha güçlü, daha güvenli ve daha konforlu hale getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bakanlıkla sıkı bir koordinasyon içinde, hemşehrilerimizin günlük yaşamını kolaylaştıracak projeleri hayata geçiriyoruz," şeklinde konuştu. Görüşmede, özellikle şehir içi ve şehirlerarası ulaşımın daha akıcı hale getirilmesi amacıyla yapılacak yeni kavşak ve yol genişletme projeleri üzerinde duruldu. Bu projeler, şehrin ana arterlerinde trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor.
DEPREM SONRASI YENİ YERLEŞİM ALANLARINA YATIRIM
Toplantıda, Kahramanmaraş’ın ulaşım altyapısının deprem sonrası yeniden yapılanma süreci ile de uyumlu olması gerektiği vurgulandı. Yeni yerleşim alanları göz önünde bulundurularak, ulaşım altyapısına dair planlanan yeni yatırımlar masaya yatırıldı. Başkan Görgel, "Deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde ulaşım yatırımlarımızı daha da güçlendirecek projeleri gündeme alıyoruz. Yeni yerleşim alanlarına ulaşımı kolaylaştıracak ve şehri daha güvenli kılacak yatırımları önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz," dedi.
BAKANLIKLA GÜÇLÜ KOORDİNASYON
Başkan Görgel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. "Bu süreçte tüm desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum," diyen Başkan Görgel, Kahramanmaraş’ın geleceğini planlarken merkezi hükümetin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirtti. Görgel, şehrin ulaşım altyapısına yapılacak yatırımların hızla tamamlanması ve projelerin en kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ