Amerika Birleşik Devletleri’nin Arizona eyaletinde yaşanan olay, dijital çağın en çarpıcı takip vakalarından biri olarak kayıtlara geçti. Jacqueline Claire Ades adlı kadın, bir tanışma sitesinde tanıştığı adama yalnızca tek bir buluşmanın ardından 159 binden fazla mesaj gönderdiği ve şiddet içerikli tehditlerde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.
Mesaj Sayısı Başta Gizlendi, Gerçek Sonradan Ortaya Çıktı
Paradise Valley polisi tarafından ilk açıklamalarda mesaj sayısının 65 bin olduğu belirtilmişti. Ancak kamuoyuyla paylaşılan güncel polis belgeleri, gönderilen mesaj sayısının 159 bini aştığını ortaya koydu. Yetkililer, olayın boyutunun beklenenden çok daha büyük olduğunu vurguladı.
Kan Donduran Tehditler Polis Kayıtlarına Girdi
Arizona Republic gazetesinin ulaştığı resmi belgelere göre, Ades’in mesajları zamanla şiddet ve tehdit içeren ifadelerle doldu. Belgelerde, mağdur adama gönderildiği iddia edilen mesajların içerikleri soruşturma dosyasına delil olarak eklendi. Yetkililer, mesajların ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu belirtti.
Evine Zorla Girdi, Banyosunda Yakalandı
Olayın geçmişi 2017 yılına uzanıyor. Polis kayıtlarına göre Ades, mağdurun mülküne yaklaşmaması yönünde uyarılmasına rağmen temasını sürdürdü.
-
Nisan 2018: Polis, Ades’i adamın evinde izinsiz şekilde banyo yaparken yakaladı
-
Mayıs 2018: Serbest bırakıldıktan sonra bu kez mağdurun iş yerine giderek “eşiyim” iddiasında bulundu
-
Aynı gün yeniden gözaltına alındı
Bu gelişmelerin ardından tutuklama süreci hızlandı.
“Ruh Eşimi Buldum Sandım” Savunması
Maricopa İlçe Hapishanesinde kefaletsiz olarak tutulan Jacqueline Claire Ades, cezaevinde verdiği röportajda mağdurla Luxy adlı, varlıklı kişiler için tasarlanmış bir tanışma sitesi üzerinden tanıştıklarını söyledi. Ades, savunmasında “Ruh eşimi bulduğumu sanmıştım” ifadelerini kullandı.
Genç kadın, taciz ve izinsiz giriş suçlamalarını reddederken, davanın görülmeye başlanması bekleniyor.




