Tatlı Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İftar sırasında aşırı şerbetli ve yağda kızartılan hamur tatlılarından uzak durulması gerektiğini belirten Diyetisyen Nasuhbeyoğlu, iftarın hemen sonrasında tatlı yenmesinin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini söyledi. Kan şekeri seviyesindeki bozulmaların, vücudun uzun süre aç kalmasından kaynaklanan düşüşlerin ardından tatlı krizlerine yol açabileceğini ifade etti.

Aşırı uyku, ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir Aşırı uyku, ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir

Haftada 2 Porsiyon Tatlı Tüketimi Uygun

Ramazan'da tatlı tüketimi konusunda önerilerde bulunan Diyetisyen Nasuhbeyoğlu, "Şeker hastalığınız yoksa, haftada 2 porsiyonla sınırlı kalacak şekilde sütlü tatlılar tercih edilebilir. Ancak tatlı tüketmek isteyenler, diyet programından 1 su bardağı süt, 1 dilim ekmek veya 1 meyve hakkını eksilterek, haftada bir gün 1 porsiyon sütlü tatlı veya güllaç tüketebilirler" dedi.

Evde Yapılan Tatlılar Daha Sağlıklı

Tatlı seçiminde evde yapılan sütlü tatlıların tercih edilmesini öneren Nasuhbeyoğlu, "Hazır tatlılardan kaçının, çünkü içeriği hakkında bilgi sahibi olmanız zor. Evde yapılan sütlü tatlılar, hem daha sağlıklı hem de daha kontrol edilebilir" diye ekledi.

Meyveli Tatlılar Posa İhtiyacını Karşılar

Diyetisyen Nasuhbeyoğlu, Ramazan’da tatlı tercihleri için en uygun seçeneklerin sütlü tatlılar olduğunu söyledi. Sütlaç, güllaç ve muhallebi gibi tatlılar hem enerjisi düşük hem de protein, kalsiyum ve fosfor içeriği açısından zengindir. Ayrıca, meyveli tatlıların posa ihtiyacını karşıladığını belirten Nasuhbeyoğlu, mevsim meyveleriyle hazırlanan kompostolar ve kuru meyve tatlılarının da iyi seçenekler arasında olduğunu vurguladı.

Editör: Yaşar Onur TÜRKÖN