Deprem sonrası yenileme süreci hız kazandı

6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yeniden faaliyete geçen Hatay Havalimanı, kapsamlı onarım ve kapasite artırımı çalışmaları nedeniyle 1 Ağustos - 1 Eylül 2025 tarihleri arasında uçuşlara kapatılacak. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, sahadaki çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi verdi.

Yeni pist ve apron inşa ediliyor

Depremin ardından acil yardımların sevkiyatı için aktif tutulan Hatay Havalimanı, artık daha güçlü bir altyapıya kavuşuyor. Vali Masatlı, "2023 Ekim ayında başlatılan ‘PAT Sahaları Onarımı ve Gelişimi’ projesi kapsamında pistin yenilenmesi, yeni paralel taksi yolları, apronlar, çevre düzenlemesi ve güvenlik altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor," ifadelerini kullandı.

Yeni inşa edilecek 2.720 metre uzunluğundaki yardımcı pist, 10 uçak kapasiteli apron, bağlantı taksi yolu, regülatör binası ve ısı merkeziyle havalimanının kapasitesi önemli ölçüde artacak.

Sadece helikopter uçuşlarına açık olacak

Vali Masatlı, “İyileştirme çalışmalarının hızla tamamlanabilmesi adına havalimanı, 1 ay süreyle tarifeli uçuşlara kapatılacak. Ancak acil durumlarda helikopter iniş-kalkışları devam edecek” dedi.

Mevcut durumda günde üç tarifeli uçuşa ev sahipliği yapan havalimanı, ilk etap çalışmaları tamamlandığında daha uzun saatlerle hizmet verecek ve sefer sayısı artırılacak.

Kaynak: iha