Sağlıklı yaşamın doğal ilacı yürüyüş, Sağlıklı Yaşam İçin Hayat Boyu Yürüyüş.

Ana Püf noktası ise Yeterli, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla başlatılan sağlıklı yaşam.

Sağlık otoriteleri, sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunmak için her gün sadece 30 dakika tempolu yürüyüş yapmanın yeterli olduğunu söylüyor.

Düzenli yürüyüş yaparak kas fonksiyonlarınızı ve gücünü geliştirirken, vücudunuzun maksimum düzeyde oksijeni kullanmasını da sağlamış olacaksınız.

Kahramanmaraş’ta çeşitli farkındalık yaratılma adına yürüyüşler düzenleniyor.

Mesela Avrupa Spor Haftası, 12 Şubat Kortej yürüyüşü gibisine birçok faaliyetler…

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Bölümü ve KSÜ Geriatri Öğrenci Topluluğu toplumda ‘Hareketli Yaşamın Sağlıklı Yaşamla İlişkisi’ konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenledi.

KSÜ Bahçelievler Yerleşkesi’nde başlayan yürüyüş Demokrasi Meydanı’nda son buldu.

Yürüyüşe KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Esin İspir, akademisyenler ve yaklaşık 200 öğrenci katıldı.

Farkındalık pankartları dikkatimi çekti.

Oturmak Günümüzün sigarasıdır, Hareket iyi hissettirir, Aktif yaşam için yürümeye devam, Obeziteye hayır, Yaşlılıkta misafirdir, Hareketle onu gönderelim gibisine birçok anlamlı farkındalık yaratan pankart.

Her yıl Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Programı olarak bu farkındalık etkinliğini gerçekleştiriyor.

Üniversitelerin eğitim, öğretim, bilim ve teknoloji üretme sorumluluğu yanında farkındalık oluşturma ve topluma dönük hizmetleri de olmalıdır.

Tabi yaşlılıkla beraber insanlarda hareketlilikte azalmaktadır.

Bu da insanımızda ruhsal, fiziksel, bedensel hatta sosyal sorunlar oluşturmaktadır.

Oysa hareketlilik her dönem önemlidir.

Bu topluma hizmet etmeye devam etmemiz için, çocuklarımızla sağlıklı yaşayabilmemiz için bu memlekete hizmete devam etmemiz için her yaşta sağlıklı olmamız gerekiyor.

Yine doktorlarımız ısrarla tavsiyesi her yaşta hareket etmeyi öneriyorlar.

Toplumların sağlığı bireylerden başlar.

Birey ne kadar sağlıklı olursa toplumda o kadar sağlıklı oluyor.

Yaşlılık beraberinde ekonomik sorunları da getirdiği için yaşlılığı ne kadar sağlıklı geçirirsek hem bünye olarak hem de toplumsal olarak faydasını görürüz.

Dolayısıyla biz yaşlılarda farkındalık yaratmak için bu tür etkinlikler önemlidir düşüncesindeyim.

Sağlıklı günler dilerim.