Üretim ve İhracat Vurgusu

Toplantıda, Gaziantep Sanayi Odası tarafından yapılan faaliyetler ve güncel ekonomik gelişmeler değerlendirildi. GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, sanayicilerin üretmeye, istihdam sağlamaya ve ihracata devam etme kararlılığında olduklarını belirterek, "Ekonomimizin temel taşı olan sanayi sektörümüzü güçlendirecek adımlarla yolumuza devam etmek zorundayız. Bu şekilde istihdamı koruyarak ve ihracatta yeni pazarlara açılarak Gaziantep’in üretim gücünü daha da yukarı taşıyacağız" dedi.

Faiz İndirimlerinin Etkisi

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Merkez Bankası'nın faiz indirimine dair açıklamalarda bulundu. Ünverdi, bankacılık sektörünün faiz indirimi kararını mevduat faizlerine hemen yansıttığını belirterek, "İndirimlerin ticari kredilere de yansımasını bekliyoruz. Sanayicilerin nefes alması için reel faizlerin makul seviyelere çekilmesi gerekiyor. Bu dönemde üretimi güçlendirecek şartların sağlanması önemli" ifadelerini kullandı.

Döviz Kurunda Hareketlilik

Adnan Ünverdi, enflasyonun gerisinde kalan döviz kuru hakkında da konuşarak, özellikle Euro’daki artışların ihracatçılara olumlu etkiler yapacağını vurguladı. Ünverdi, Türkiye ekonomisinde yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Sanayicinin elini güçlendirecek adımlar kısa sürede atılmalıdır" dedi.

Gaziantep İhracat Verileri

Gaziantep'in ihracatına dair bilgi veren Ünverdi, şubat ayında 803 milyon 790 bin dolar ihracat yapıldığını söyledi. En yüksek ihracat artışı ise tekstil ürünlerinde gerçekleşti. Tekstil ürünleri, yüzde 36,5 ile ilk sırada yer alırken, tarımsal sanayi ve hububat ürünleri ise yüzde 34,5 ile ikinci sırada yer aldı.

Ayakkabı İhtisas OSB’de Gelişmeler

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat, OSB’de yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Özpolat, 1. bölgenin yol çalışmalarının tamamlandığını, ayrıca 132 bin metrekarelik genişleme alanında tapu işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Ayrıca, Ayakkabı OSB'nin Cumhurbaşkanlığı yatırım programına dahil edildiğini belirtti.

Benzer içeriklere ulaşmak için tıkla! En güncel Kahramanmaraş haberleri ve Maraş haberleri burada!

Kaynak: İHA