Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Köprübaşı Mahallesi İlmuhafızlar Mevkii’nde bulunan 185 metrekarelik arsa, icra yoluyla satışa çıkarıldı. Elbistan 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından 2025/33 Satış dosya numarasıyla yayımlanan ilana göre, parselin kıymeti 1 milyon 110 bin TL olarak belirlendi. Satışta uygulanacak KDV oranı %10, ayrıca binde 5,69 oranında damga vergisi tahsil edilecek.

Aykut Balcıoğlu, Avrupa Birliği genç girişimciler başkan yardımcısı oldu
Aykut Balcıoğlu, Avrupa Birliği genç girişimciler başkan yardımcısı oldu
İçeriği Görüntüle

Arsa, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 9 Nisan 2025 tarihli ve 233612 sayılı oluru ile rezerv alanında olduğu belirtilerek, tapu kaydındaki şerhler korunarak satışa sunulacak. Konumu itibarıyla şehir merkezine yakın ve ulaşım açısından avantajlı bir noktada yer alıyor.

Satış işlemi iki artırma üzerinden gerçekleşecek. İlk artırma 1–8 Ekim 2025, ikinci artırma ise 29 Ekim – 5 Kasım 2025 tarihleri arasında yapılacak. İhaleye ilişkin tüm detaylara esatis.uyap.gov.tr üzerinden 2025/33 Satış dosya numarası ile ulaşılabiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ