Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde meydana gelen yolcu otobüsü kazası, sabah saatlerinde ulaşımı ve bölgedeki trafiği olumsuz etkiledi. İstanbul istikametinde ilerleyen bir yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce yol kenarındaki bariyerlere, ardından bir dinlenme tesisinin girişindeki tabelaya çarparak durabildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve karayolları ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre kazada 15 kişi yaralanırken, yaralılardan 5'inin sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi. Yetkililer ise şu ana kadar kazaya ilişkin herhangi bir can kaybının yaşanmadığını açıkladı.
Kaza sonrası otobüste bulunan yolcular tahliye edilirken, sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazanın kesin nedeni yapılacak teknik inceleme ve soruşturmanın ardından netlik kazanacak.
BOLU'DA YOLCU OTOBÜSÜ KAZASI NASIL MEYDANA GELDİ?
Kaza, Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde İstanbul yönünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre F.A. yönetimindeki 46 DC 111 plakalı yolcu otobüsü, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıktı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün kullandığı otobüs önce otoyol kenarındaki bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araç, daha sonra bir dinlenme tesisinin girişinde bulunan tabelaya çarparak durabildi.
Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptığı ihbarın ardından olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, itfaiye ve karayolları ekibi yönlendirildi. Ekipler hem yaralılara müdahale etti hem de otoyolda güvenlik önlemleri aldı.
KAZADA KAÇ KİŞİ YARALANDI, CAN KAYBI VAR MI?
İlk resmi bilgilere göre kazada otobüs sürücüsünün de aralarında bulunduğu 15 kişi yaralandı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından yaralılar ambulanslarla Bolu ve çevre ilçelerdeki hastanelere sevk edildi. Yetkililer, yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Ağır yaralıların tedavileri yoğun bakım ünitelerinde sürerken, diğer yaralıların da sağlık durumlarının yakından takip edildiği belirtildi.
Yetkililer tarafından paylaşılan son bilgilere göre kazada herhangi bir can kaybı bulunmuyor. Ancak yaralıların tedavi süreci devam ettiği için sağlık durumlarına ilişkin yeni açıklamaların yapılması bekleniyor.
KAZA SONRASI OTOYOLDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Kazanın ardından Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönünde trafik bir süre kontrollü olarak sağlandı. Karayolları ekipleri, yol güvenliğini sağlamak ve hasar gören bölümü temizlemek için çalışma başlattı. Jandarma ekipleri olay yerinde güvenlik çemberi oluştururken, itfaiye ekipleri de olası yakıt sızıntısı ve başka bir risk oluşmaması için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi. Hasar gören otobüsün olay yerinden kaldırılmasının ardından trafik akışının normale dönmesi için çalışmalar sürdürüldü. Kazanın nedenine ilişkin teknik inceleme başlatılırken, sürücünün direksiyon hakimiyetini neden kaybettiği yapılacak bilirkişi incelemesi ve resmi soruşturmanın ardından netlik kazanacak.
Kazaya ilişkin öne çıkan bilgiler
|
Başlık |
Bilgi |
|
Kaza yeri |
Anadolu Otoyolu Bolu geçişi |
|
İstikamet |
İstanbul yönü |
|
Araç |
46 DC 111 plakalı yolcu otobüsü |
|
Yaralı sayısı |
15 kişi |
|
Ağır yaralı |
5 kişi |
|
Can kaybı |
İlk belirlemelere göre yok |
|
Müdahale eden ekipler |
Sağlık, itfaiye, jandarma, karayolları |
|
Soruşturma |
Başlatıldı |



