Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bir dizi program ve inceleme için şehre gelen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan’ı makamında kabul etti. Şehrin deprem sonrası yeniden inşa ve ihya sürecinin en önemli duraklarından biri olan bu ziyarette, Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü altyapı, ulaşım ve kalıcı konut projelerinin yanı sıra kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını artıracak vizyon projeler detaylıca ele alındı. Milletvekilleri ve teşkilat mensuplarının da katılım sağladığı görüşmede Başkan Görgel, "Devletimizin tüm kurumlarıyla el birliği içinde Kahramanmaraş’ımızı ayağa kaldırıyoruz" mesajını verirken; Genel Başkan Ercan, sahada yürütülen çalışmaların geldiği noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, kentin 6 Şubat sonrası değişim ve dönüşüm rotası haritalandırıldı. Ziyarete AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Tuba Köksal, Ömer Oruç Bilal Debgici, İrfan Karatutlu ile İl Başkanı Muhammed Burak Gül ve teşkilat başkanları eşlik etti. Görüşmenin ana gündem maddesini, deprem konutlarının yükseldiği ve altyapının modernize edildiği Kahramanmaraş’ın yeni yüzü oluşturdu. Başkan Görgel, özellikle kadınların üretimdeki gücünü artıracak projelerin, şehrin toplumsal rehabilitasyonunda kilit rol oynadığını vurgulayarak yapılan yatırımların sadece beton ve demirden ibaret olmadığını, bir yaşam kültürü inşa ettiklerini belirtti.

YENİDEN İNŞA SÜRECİNDE DEVLETİN TÜM KURUMLARI SAHADA

Başkan Fırat Görgel, görüşme sırasında Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda devam eden dev projeler hakkında Tuğba Işık Ercan’a kapsamlı bir sunum yaptı. Depremin izlerini silmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Görgel; ulaşımdan üstyapıya, kalıcı iş yerlerinden sosyal alanlara kadar her detayda "dirençli şehir" vurgusu yaptı. Görgel, "Altyapıdan üstyapıya kadar her alanda çalışmalarımız kararlılıkla sürüyor. Devletimizin tüm birimleri burada tek bir hedef için birleşmiş durumda: Kahramanmaraş’ı eski ihtişamına kavuşturmak" dedi.

KADINLARIN SOSYAL VE EKONOMİK ROLÜ GÜÇLENİYOR

Ziyarette Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik örnek projeleri de geniş yer buldu. Başkan Görgel, kadınların üretime katılımını teşvik eden projelerin şehrin ekonomisine can suyu olduğunu belirterek, "Kadınlarımızın potansiyellerini ortaya koymaları ve sosyal hayatta daha güçlü temsil edilmeleri için özel projeler geliştiriyoruz. Sayın Başkanımızın destekleri bu yolda bizim için büyük bir motivasyon kaynağıdır" şeklinde konuştu. Kadın kooperatifleri ve mesleki eğitim merkezlerinin bu süreçteki stratejik önemi görüşmede bir kez daha teyit edildi.

TUĞBA IŞIK ERCAN: İŞ BİRLİĞİNİN SONUÇLARINI SAHADA GÖRÜYORUZ

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan ise Kahramanmaraş’ta gördüğü tablodan etkilendiğini dile getirdi. Merkezi hükümetin yerel yönetimlerle kurduğu sarsılmaz bağın en somut örneğinin Kahramanmaraş’ta görüldüğünü belirten Ercan, "Yürütülen çalışmaların geldiği nokta gerçekten umut verici. Kahramanmaraş’ta kat edilen mesafe, birliğimizin ve beraberliğimizin bir nişanesidir" dedi. Ercan, kadın kollarının da bu süreçte her zaman sahanın ve vatandaşın yanında olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş’ta  Enkaz Altında Kalan Operatörün Kimliği Belli Oldu
Kahramanmaraş’ta Enkaz Altında Kalan Operatörün Kimliği Belli Oldu
İçeriği Görüntüle

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI: DAHA GÜÇLÜ YARINLARA

Görüşme sonunda birlik ve beraberlik fotoğrafı veren heyet, Kahramanmaraş’ın geleceğine dair kararlı duruşlarını yineledi. Başkan Görgel, "Şehrimizin yeniden inşa ve ihya sürecinde ortaya koyduğumuz bu dayanışma ruhu, Kahramanmaraş’ımızı çok daha güçlü yarınlara taşıyacak. Bizim tek bir derdimiz var, o da hemşehrilerimizin huzuru ve şehrimizin refahıdır" diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti bir kez daha ifade etti. Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Kaynak: KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ