Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen kazada, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil yol kenarındaki bariyerlere çarparak hurdaya döndü. Kazada büyük maddi hasar oluşurken, otomobil sürücüsü Ali Ç. (53) olaydan yara almadan kurtuldu. Kaza, 4 Şubat Pazar akşamı saat 21.00 sıralarında, Şair Eşref Mahallesi Yeni Kavun Trafik Işıkları Kavşağı yakınlarında meydana geldi.
Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Otomobilde ciddi hasar oluşurken, sürücünün sağ çıkması büyük şans olarak değerlendirildi.

KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ BARİYERLERE SAPLANDI
İddiaya göre, Kırkağaç’tan Soma yönüne seyir halinde olan 45 F 2930 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Aracın, yol kenarındaki bariyerlere sert şekilde çarpmasıyla birlikte büyük bir gürültü oluştu.
Görgü tanıkları, kazanın yaşandığı anlarda çevredeki araçların da ani fren yapmak zorunda kaldığını ve kısa süreli bir panik yaşandığını belirtti.
ARAÇ KULLANILAMAZ HALE GELDİ, TRAFİK AKSADI
Kazanın ardından otomobil kullanılamaz hale gelirken, olay yerinde trafik akışı da bir süreliğine yavaşladı. Polis ekipleri, hem sürücünün hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliği için bölgede önlem aldı.
Olay yerine gelen çekici aracılığıyla kazaya karışan araç kaldırıldıktan sonra trafik normale döndü. Kaza anında başka bir aracın olaya karışmaması ise olası bir zincirleme kazayı önledi.

POLİS İNCELEME BAŞLATTI
Sürücü Ali Ç.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri kazanın nedenine ilişkin inceleme başlattı. İlk belirlemelere göre, aşırı hız ya da dikkatsizlik ihtimali değerlendiriliyor.
Yetkililer, vatandaşlara kış aylarında yol şartlarına uygun hızda seyretmeleri ve dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.
Kaynak: DHA



