Konya’da özel bir engelli bakım ve rehabilitasyon merkezinde yaşanan olay, güvenlik kameralarına yansıdı. Hasta bakıcı Halil İbrahim B.’nin etkinlik odasına kilitlediği 3 zihinsel engelli hastadan Halil İbrahim G. (45), aynı odada bulunan Ahmet İsmail G.’nin (57) gözlerine parmaklarını sokarak yaralanmasına neden oldu.

Olay sırasında diğer hasta Halil İbrahim Y. (28) ise Ahmet İsmail G.’nin üzerine atlayarak bacaklarına baskı uyguladı. Yaklaşık 2 saat boyunca odada kilitli kalan hastaların yaşadığı olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında sosyal hizmet uzmanı, kurumun sorumlu müdürü, hasta bakıcı, bakım merkezinin kurucu müdürü ve teknisyen hakkında dava açıldı.

Hastalar etkinlik odasına kilitlendi

Olay, 2 Haziran’da Konya’daki özel bir rehabilitasyon merkezinde meydana geldi. İddiaya göre hasta bakıcı Halil İbrahim B., zihinsel engelli Ahmet İsmail G., Halil İbrahim G. ve Halil İbrahim Y.’yi etkinlik odasına kilitledi.

Hastaların yaklaşık 2 saat boyunca odada kaldığı sırada Halil İbrahim G., Ahmet İsmail G.’nin gözlerine parmaklarını soktu. Diğer hasta Halil İbrahim Y. de Ahmet İsmail G.’nin üzerine atlayarak bacaklarına baskı uyguladı.

Yaşanan şiddet nedeniyle Ahmet İsmail G. ağır şekilde yaralanırken, diğer iki hasta da hastaneye götürüldü.

Dehşet anları güvenlik kamerasında

Merkezde bulunan güvenlik kameraları, olay sırasında yaşananları kaydetti. Görüntülerde Halil İbrahim G.’nin Ahmet İsmail G.’nin gözlerine parmaklarını soktuğu ve gözlerinin kanadığı görülüyor.

Ahmet İsmail G.’nin odanın kapısını açmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı, bu sırada Halil İbrahim G.’nin arkasından gelerek şiddet eylemini sürdürdüğü görüntülere yansıdı.

Çiftçilerin kabusu olmuştu! 350 kiloluk dev yaban domuzu vuruldu
Çiftçilerin kabusu olmuştu! 350 kiloluk dev yaban domuzu vuruldu
İçeriği Görüntüle

Diğer hasta Halil İbrahim Y.’nin ise kapıya tekme atarak yardım istediği ve sesini duyurmaya çalıştığı görüldü. Ancak bir süre boyunca odaya kimsenin gelmediği belirtildi.

Görüntülerin devamında görevlilerin odaya girdiği ve Ahmet İsmail G.’yi kanlar içerisinde bulduğu, ardından sağlık ekiplerinin merkeze gelerek yaralıya müdahale ettiği anlar yer aldı.

5 kişi gözaltına alındı

Olayın ortaya çıkmasının ardından Ahmet İsmail G., Halil İbrahim G. ve Halil İbrahim Y. hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sosyal hizmet uzmanı Ahmet S. (39), kurumun sorumlu müdürü Ali Rıza K. (36), hasta bakıcı Halil İbrahim B. (36), bakım merkezinin kurucu müdürü Muhammet Hamza V. (34) ve teknisyen Rafet K. (63) gözaltına alındı.

Şüphelilerden hasta bakıcı Halil İbrahim B. tutuklanırken, diğer 4 şüpheli serbest bırakıldı.

5 kişi hakkında dava açıldı

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 şüpheli hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “ihmal suretiyle kasten yaralama” suçlarından iddianame hazırlandı.

İddianamede, engelli bireylerin bulundukları odanın kilitlenmesi, gözetimsiz bırakılmaları, gerekli kontrollerin yapılmaması ve güvenlik tedbirlerinin alınmaması gibi hususlara yer verildi.

Bakım merkezinde görev yapan çalışanlar ve yöneticilerin görevlerini ihmal ettikleri ve bu nedenle meydana gelen olaydan sorumlu tutuldukları iddianamede belirtildi.

Tutuklu sanık tahliye edildi

Yargılama sürecinde hasta bakıcı Halil İbrahim B.’nin tahliye edildiği öğrenildi. Diğer sanıklarla birlikte hakkındaki dava devam eden B.’nin hukuki durumunun yargılama sonucunda netleşeceği belirtildi.

Olayla ilgili davanın görülmesine devam ediliyor.

Kaynak: DHA