Sosyete dünyasının güçlü figürlerinden biri olan Ahu Aysal Kerimoğlu, hem iş hayatı hem de özel yaşamıyla kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak, eski eşi Ünal Aysal’la arasında geçen Hotel Les Ottomans süreciyle yeniden gündeme gelen Aysal, aynı zamanda turizm sektöründeki girişimleriyle de dikkat çekiyor.
Peki, Ahu Aysal kimdir? Kaç yaşında, nereli ve şu an ne iş yapıyor? İşte detaylar…
AHU AYSAL KİMDİR?
Ahu Aysal, 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Babası, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nın kurucularından Prof. Dr. Sebahattin Kerimoğlu, annesi ise Meryem Nimet Kerimoğlu’dur.
İlk öğrenimini Şişli Terakki Lisesi'nde tamamladıktan sonra eğitim hayatına İngiltere’de Eastbourne College’da devam etti. Okul yıllarında tanıştığı Ünal Aysal ile evlendikten sonra eğitimine İsviçre’deki Neuchâtel Üniversitesi'nde sürdürdü. Evlilik süresince bir dönem Belçika’da yaşadı.
Özel hayatıyla olduğu kadar girişimci kimliğiyle de dikkat çeken Aysal, özellikle turizm sektöründeki yatırımlarıyla tanınmaktadır.
AHU AYSAL NE İŞ YAPIYOR?
Ahu Aysal, turizm sektörüne 1985 yılında adım attı. Antalya Kemer’de kurduğu Club Salima isimli tatil köyü, bölgenin ilk tesislerinden biri olarak kayıtlara geçti.
1999’da yine Kemer’de, Türkiye’nin ilk thalassoterapi merkezini içeren Ma Biche Oteli projesini başlattı. 2002 yılında hizmete giren otelin işletmesini daha sonra devretti.
Aynı yıl İstanbul’a dönen Aysal, Unit Turizm Yatırımları A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2002’de Kuruçeşme’deki eski Muhsinzade Yalısı’nı satın alarak, tarihi yapıyı aslına uygun biçimde yeniden inşa ettirdi.
Bu proje, 2006 yılında lüks butik otel konseptiyle hayata geçen ve çok konuşulan Hotel Les Ottomans’ı doğurdu. Otel, Feng Shui tasarımına uygun olarak düzenlendi ve uluslararası ödüllere layık görüldü.
Aysal, otelin hem kurucusu hem de genel müdürü olarak uzun yıllar görev yaptı.
ALDIĞI ÖDÜLLER VE KURUMSAL ÜYELİKLERİ
Ahu Aysal’ın iş dünyasındaki başarıları birçok ödül ve üyelikle taçlandırıldı.
2007 yılında Ekonomist dergisi tarafından “Yılın Kadın Girişimcisi” seçildi. Ayrıca şu kurum ve derneklere üyedir:
- SKAL International
- TUROB (Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği)
- TURYİD (Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği)
- KAGİDER (Kadın Girişimciler Derneği)
- ÖZBİ
- TYD (Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği)
Sosyal sorumluluk projelerine de önem veren Aysal, Antalya’da bir anaokulu ve bir düğün salonu yaptırmış, kendisine ait Volkswagen klasik otomobilini Rahmi Koç Müzesi’ne bağışlamıştır.
ÖZEL HAYATI VE GÜNDEMDEKİ SÖZLERİ
Ahu Aysal, yıllarca Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Ünal Aysal ile evli kaldı. Boşanmanın ardından da medyada zaman zaman gündeme geldi.
Son olarak, Ünal Aysal’ın Les Ottomans’la ilgili “3,2 milyarım gitti ama canı sağ olsun” sözleriyle yeniden kamuoyunun dikkatini çekti.
Aysal’ın sade ama kararlı iş hayatı yaklaşımı, hem sosyetede hem iş dünyasında saygıyla anılmasına neden oluyor.




