Gelinim Mutfakta 23 Ocak - Ağır Misafir Tatlısı Tarifi

Gelinim Mutfakta'nın Yeni Lezzeti: Ağır Misafir Tatlısı

Gelinim Mutfakta'nın 23 Ocak Salı günü yayınlanan 1307. bölümünde, gelinler tezgahları başında harika bir tatlıya imza attı. Bu kez maratonun yıldızı "Ağır Misafir Tatlısı" oldu. Şık sunumu ve eşsiz lezzetiyle dikkat çeken Ağır Misafir Tatlısı tarifi merak edenler için verildi.

Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı tarifi: Ağır Misafir tatlısı nasıl  yapılır?

Ağır Misafir Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

Kek İçin:

Cuma Namazı Saatleri  23 Şubat  Cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak?  İstanbul, Ankara ve İzmir cuma namazı saati Cuma Namazı Saatleri 23 Şubat Cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak? İstanbul, Ankara ve İzmir cuma namazı saati
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Krema İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 parça margarin veya tereyağı

Üzeri İçin:

  • Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:

  1. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Sırasıyla süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
  2. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve düzgünce karıştırın.
  3. Yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  4. Şeker ve suyu kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
  5. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğumasını bekleyin.
  6. Krema için tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın, margarin/tereyağını ekleyip karıştırın.
  7. Kekin üzerine krema sürün. Üzerini Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz ile süsleyin.
  8. Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Deneyenlere afiyet olsun!
Editör: SEVİLAY YUMUŞAK