Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “2025 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri”, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. 1959 yılından bu yana gerçekleştirilen prestijli organizasyon, bu yıl da gazetecilik alanında öne çıkan isimleri bir araya getirdi.
AA muhabiri Yeter Ada Şeko’ya ödül
Anadolu Ajansı Çevre ve Tarım Haberleri (Yeşilhat) muhabiri Yeter Ada Şeko, “Zirai dondan etkilenen çiftçilerin iklim yası” başlıklı haberiyle ödüle layık görüldü.
Şeko, “Dijital Platform Haberi” kategorisinde kazandığı ödül ile dikkat çekti.
Zirai donun etkileri ekrana taşındı
Törende, Malatya’nın Doğanyol ilçesinde yaşayan çiftçilerin zirai don sonrası yaşadığı duygusal süreci anlatan haberden kesitler de izletildi.
Çiftçiler Atilla Ceyhan, Mehmet Kocabey ve Yaşar Akbal’ın yaşadıkları zorluklar izleyenlere aktarıldı.
“30’dan fazla şehir etkilendi”
Ödül konuşmasında değerlendirmelerde bulunan Şeko, 2025 yılı içerisinde Türkiye genelinde 30’dan fazla şehirde zirai don yaşandığını hatırlattı.
Haberinde, yalnızca ekonomik kayıpları değil, çiftçilerin yaşadığı psikolojik süreci de yansıtmaya çalıştığını ifade etti.
Teşekkür mesajı
Şeko, konuşmasında Yeşilhat ekibine ve habere katkı sunan Ömer Çakır’a teşekkür etti.
Tören, ödül alan gazetecilerin toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.




