Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği kapsamında taklit ve tağşiş yapılan ürünler listesini güncelledi. Listeye 22 yeni ürün eklendi, bunlardan ikisi sağlığı doğrudan tehdit edebilecek ürünler olarak dikkat çekti.
Bakanlık, tüketicileri korumak amacıyla taklit ve tağşiş yapan markaları ve ürünleri internet üzerinden duyurmaya devam ediyor. Güncel liste, ‘guvenilirgida.tarimorman.gov.tr’ adresinde yer alıyor. Sitede, “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” ve “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” başlıkları altında, firmalar, markalar ve ürün detaylı olarak paylaşılıyor.
Yeni eklenen ürünler arasında zeytinyağı, bal, kıyma ve sucuk gibi günlük hayatta sıkça tüketilen ürünler bulunuyor. Yapılan laboratuvar testlerinde, bazı markaların “dana kıyma” olarak sattığı ürünlerde kanatlı eti tespit edildi. Pekmezlerde ise izinsiz şeker ilavesi belirlendi. Ayrıca bir bitkisel ürün markasında, ballı bitkisel karışımlı macunda ilaç etken maddesi bulunduğu bildirildi.
Bakanlık yetkilileri, söz konusu ürünlerin tüketilmemesi ve şüpheli ürünlerle karşılaşılması durumunda ilgili birimlere bildirilmesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, güncel listelere internet sitesi üzerinden kolayca erişebiliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu adımı, gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketicilerin korunması açısından büyük önem taşıyor. Yetkililer, denetimlerin süreceğini ve taklit-tağşiş ürünlerin takip edilmeye devam edeceğini belirtti.





