Partiden Net Mesaj: “Sözün ve Susmanın Zamanı Vardır”

Parti yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Zafer Partisi, ciddiyetle yürütülen siyasal mücadeleyi bireysel tutumlarla gölgeletmeyecektir. Sorumluluk, sözün, susmanın ve zamanlamanın hesabını verebilmektir” ifadeleri kullanıldı. Paylaşımın, Mustafa Kemal Atatürk’ün Anzak annelerine hitaben söylediği sözlerdeki insani mesajla çeliştiği belirtildi.

Provokasyonlara Tepki: Özgür Özel'e Yapılan Saldırıya Sert Kınama

Zafer Partisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik fiziki saldırıyı “provokasyon” olarak nitelendirerek net bir dille kınadı. Türkiye’de sokak dili ve tahriklerle yaratılmak istenen kaos ortamına karşı olduklarını vurgulayan parti yönetimi, siyasi ciddiyetten taviz vermeyeceklerini bildirdi.

Savcılıktan Harekete Geçildi: Re’sen Soruşturma Başlatıldı

Tartışma yaratan paylaşım sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da devreye girdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamasına göre, İstanbul Gençlik Kolları'nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar nedeniyle “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlamasıyla re’sen soruşturma başlatıldı.

Disiplin ve Siyasi Ciddiyet Vurgusu

Parti açıklamasının sonunda, Zafer Partisi’nin disiplinden ve siyasi duruşundan taviz vermeden yoluna devam edeceği vurgulandı. Tartışmalı paylaşımın ardından kamuoyunun beklentilerine uygun adımların atılacağı da ifade edildi.

Zafer Partisi'nin paylaşımına re'sen soruşturma başlatıldı! Partiden 'disiplin' açıklaması!

Zafer Partisi, İstanbul Gençlik Kolları’nın sorumsuz paylaşımına tepki göstererek iç denetim başlatıldığı açıklandı. Zafer Partisi ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırıyı kınadı. Zafer Partisi, kurumsal disiplin ve sorumlu iletişim ilkelerine vurgu yaparak, İstanbul Gençlik Kolları’nın sosyal medya paylaşımlarını eleştirdi.

Paylaşımların, Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşı sonrası Anzak annelerine hitaben söylediği, “Evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler” sözündeki duyarlılığa ve Türk töresine aykırı olduğu belirtildi.

Partiden yapılan resmi açıklamada, söz konusu sorumsuz davranış dolayısıyla iç denetim sürecini başlatıldığı açıklandı.

Açıklamada, “Zafer Partisi, ciddiyetle yürütülen siyasal mücadeleyi bireysel tutumlarla gölgeletmeyecektir. Sorumluluk, sözün, susmanın ve zamanlamanın hesabını verebilmektir” denildi.

Öte yandan Türkiye’de sokak diliyle ve tahriklerle kaos yaratma çabalarına karşı olduklarını vurgulayan Zafer Partisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırıyı provokasyon olarak nitelendirip sert şekilde kınadı. Zafer Partisi, disiplin ve siyasi ciddiyetten taviz vermeden yoluna devam edeceğini ifade etti.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NCA RE'SEN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Hatırlanacağı gibi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Zafer Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla ilgili ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama’ suçu kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca re'sen soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Kaynak: İGF