Çatıda biriken kar, jandarma aracının üzerine düştü: 2 yaralı
Çatıda biriken kar, jandarma aracının üzerine düştü: 2 yaralı
İçeriği Görüntüle

Okuma yazmayı televizyon izleyerek öğrendi

Fatsa ilçesinde yalnız yaşayan ve Multipl Skleroz (MS) hastalığı nedeniyle küçük yaşlarda okula gidemeyen Mithat Karataş, okuma ve yazmayı televizyon izleyerek kendi kendine öğrendi. Henüz 14 yaşındayken şiir yazmaya başlayan Karataş, aradan geçen 40 yılı aşkın sürede edebiyattan kopmadı.

Tek eliyle üç şiir kitabı kaleme aldı

Yürümekte ve konuşmakta güçlük çeken, yalnızca sol elini kullanabilen Karataş; “Şiirler Anlatır”, “Anlamsız Dünya” ve “İnsanlar Arasında” adlı üç şiir kitabını tek eliyle yazdı. Karataş, yazdığı kitapları engelli aracıyla sahil boyunca dolaşarak satarak geçimini sağlıyor.

“Karşılıksız para kabul etmiyorum”

Engelli aracının üzerinde dikkat çeken bir not taşıyan Karataş, duruşuyla da takdir topluyor. Çantasına astığı yazıda,
“Ben sadece kendi yazdığım kitabımı satıyorum. Bana para vermek için ısrar etmeyin. Çalışmak ayıpsa tüm insanlardan özür diliyorum”
ifadelerine yer veren Karataş, kendisine karşılıksız verilmek istenen paraları kabul etmiyor.

“Şiir yazmak beni hayata bağlıyor”

Hayatını tek başına sürdürdüğünü belirten Karataş, şiirin kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu söyledi. Karataş,
“Şiir yazmak beni mutlu ediyor. İnsanlara bu şekilde iyilik yapıyorum. Annem ve babam vefat etti, yalnız yaşıyorum. Yazdığım kitapları satarak geçimimi sağlıyorum”
diye konuştu.

“Çok gururlu bir insan”

Karataş’ı uzun süredir tanıyan Emrah Demil ise onun mücadelesine yakından tanıklık ettiğini belirterek,
“Mithat ağabey güzel havalarda sahilde kitap satar. Yürümekte ve konuşmakta zorlanıyor ama çok güçlü bir insan. Karşılıksız para vermek isteyenleri kesinlikle kabul etmiyor. Çok gururlu biri”
ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA