Kahramanmaraş'ta İftar sofralarının lezzetli yiyeceği fıstıklı börek Kahramanmaraş'ta İftar sofralarının lezzetli yiyeceği fıstıklı börek

Maraş Paça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet koyun yada keçi kellesi
  • Birkaç parça kemik
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Toz kırmızı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı sumak ekşisi

    Maraş Paça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kelle iyice yıkanıp temizlenir. Kemiklerle birlikte bir tencerede üzerini kapatacak kadar su koyulur.
  • Tuzda koyulduktan sonra kellenin etlerinin pişmesi beklenir. Piştikten sonra başka bir tencereye kellenin etleri didiklenir, üzerine etleri kapatacak kadar kellenin suyundan ilave edilir.
  • Bu karışım iki taşım kaynatılır ve içine 1 tatlı kaşığı biber salçası ile birlikte sumak ekşisi ile dövülmüş sarımsaklar ilave edilir.
  • 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Üzerine toz kırmızı biberli, naneli tereyağı gezdirilir.
Editör: ATİLLA ŞAKACI