Kahramanmaraş'ta motosiklet ve otomobillerine yasa dışı "abart egzoz" taktırarak çevreye gürültü kirliliği yayan sürücüler, şehir halkını canından bezdirdi. Özellikle akşam ve gece saatlerinde artan egzoz gürültüsü, vatandaşların uykularını bölüyor, korku dolu anlar yaşatıyor. Halk, bu duruma karşı yetkilileri acil denetim yapmaya davet ediyor.
Gürültü Terörü Şehri Esir Aldı
Kahramanmaraş'ın sokakları, son günlerde adeta bir gürültü terörüne teslim olmuş durumda. Vatandaşlar, özellikle akşam ve gece saatlerinde artan abart egzoz seslerinden dolayı büyük rahatsızlık duyuyor. Sokaklarda adeta cirit atan sürücülerin çıkardığı, patlamayı andıran sesler, evinde dinlenmeye çalışan yaşlı, hasta ve çocuklu ailelere korku dolu anlar yaşatıyor. Çok sayıda şikayette bulunan vatandaşlar, bu vicdansız sürücülerin bir an önce cezalandırılmasını istiyor.
Plakasız, Kasksız ve Ehliyetsiz Terör
Durumun bir başka boyutunu ise motosiklet sürücülerinin kuralsızlığı oluşturuyor. Plakasız, kasksız ve ehliyetsiz bir şekilde trafiğe çıkan bu sürücüler, hem kendi can güvenliklerini hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atıyor. Vatandaşlar, polisin bu sürücülere karşı denetimlerini artırmasını ve abart egzozlu araçlara sıkı cezalar uygulamasını talep ediyor. "Bu durum artık çekilmez hale geldi" diyen Kahramanmaraş halkı, yetkilileri bu 'ses terörüne' son vermeye çağırıyor.



