Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararları, emniyet teşkilatında geniş kapsamlı bir değişimi beraberinde getirdi. 30 Nisan 2026 tarihli Resmî Gazete’de duyurulan karar kapsamında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü görevine Adnan Karayel getirildi. Bu gelişmenin ardından kamuoyunda “Adnan Karayel kimdir, nereli ve hangi görevlerde bulundu?” soruları öne çıktı. Uzun yıllara dayanan emniyet tecrübesiyle dikkat çeken Karayel’in kariyer geçmişi ve görev yolculuğu merak konusu oldu.
ATAMA KARARLARIYLA MANİSA EMNİYETİNDE YENİ DÖNEM
Resmî Gazete’de yayımlanan kararname ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde birçok ilde görev değişikliği yapıldı. Bu kapsamda Manisa İl Emniyet Müdürlüğü görevine Adnan Karayel atandı. Söz konusu değişiklik, emniyet teşkilatında uygulanan rotasyon sisteminin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bu sistem sayesinde farklı illerde görev yapan yöneticilerin tecrübelerinin farklı bölgelere aktarılması amaçlanıyor. Manisa gibi sanayi ve nüfus yoğunluğu yüksek bir şehirde yapılan bu atama, güvenlik politikaları açısından da önem taşıyor. Yeni müdürün göreve başlamasıyla birlikte şehirdeki asayiş ve güvenlik uygulamalarında yeni bir yaklaşımın ortaya çıkması bekleniyor.
MANİSA İL EMNİYET MÜDÜRÜ ADNAN KARAYEL KİMDİR
Adnan Karayel, 1968 yılında Ankara’da doğdu. Polis Akademisi’nden 1991 yılında mezun olduktan sonra meslek hayatına Mersin’de Komiser Yardımcısı olarak başladı. Meslek hayatı boyunca Türkiye’nin farklı illerinde görev alan Karayel, saha tecrübesini her geçen yıl artırdı. Farklı bölgelerde edindiği deneyim, onu emniyet teşkilatı içinde önemli bir noktaya taşıdı. Görev yaptığı iller arasında Elazığ, Denizli, Muğla ve Tokat bulunuyor. Bu süreçte hem asayiş hem de idari görevlerde aktif rol üstlendi. Uzun yıllar sahada görev yapması, özellikle kriz yönetimi ve güvenlik koordinasyonu konularında deneyim kazanmasını sağladı.
ADNAN KARAYEL’İN KARİYERİ VE GÖREVLERİ
Adnan Karayel’in kariyeri, emniyet teşkilatında kademeli olarak yükseldiği bir süreci yansıtıyor. 2017 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi etti.
Kariyerinde öne çıkan görevler şu şekilde:
- 1991 yılında Mersin’de Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı
- Elazığ, Denizli, Muğla ve Tokat’ta çeşitli görevlerde bulundu
- 2000-2008 yılları arasında Muğla’da görev yaptı
- 2008-2012 yılları arasında Tokat’ta görev aldı
- 2012-2017 yılları arasında yeniden Muğla’da görev yaptı
- Polis Başmüfettişi olarak Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’nda çalıştı
- 2023 yılında Elazığ İl Emniyet Müdürü olarak atandı
Bu görevler, Karayel’in hem saha hem de merkez teşkilatında önemli deneyimler kazanmasını sağladı. Özellikle denetim ve koordinasyon alanındaki tecrübesi, yeni görevinde belirleyici olacak.
MANİSA’DA GÜVENLİK POLİTİKALARINDA YENİ BEKLENTİLER
Manisa, Ege Bölgesi’nin sanayi ve tarım açısından öne çıkan şehirlerinden biri. Bu nedenle şehirde güvenlik politikalarının etkin şekilde yürütülmesi büyük önem taşıyor. Yeni Emniyet Müdürü Adnan Karayel’in göreve başlamasıyla birlikte şu başlıklarda yeni adımlar bekleniyor:
- Asayiş uygulamalarının güçlendirilmesi
- Organize suçlarla mücadelenin artırılması
- Trafik ve şehir güvenliği denetimlerinin sıklaştırılması
- Teknoloji destekli güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılması
Karayel’in önceki görevlerinde edindiği tecrübenin, Manisa’daki güvenlik yönetimine doğrudan yansıması bekleniyor.




