Turgut Çalışkan Kimdir, Neden Öldü? Motosiklet Kazasının Detayları
Turgut Çalışkan Kimdir, Neden Öldü? Motosiklet Kazasının Detayları
İçeriği Görüntüle
Afyonkarahisar’da örnek bir uygulamaya imza atıldı. Yeşilyol Caddesi üzerinde yaya geçidine park eden bir ekip otosu, duyarlı bir vatandaşın durumu fotoğraflayıp emniyete bildirmesiyle gündeme geldi. Fotoğrafın İl Emniyet Müdürlüğü’ne ulaştırılmasının ardından, Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol’un doğrudan talimatıyla araç sürücüsü polis memuru hakkında işlem başlatıldı.
Hatalı park nedeniyle polis memuruna, 993 TL idari para cezası uygulandı.
Olay sonrası açıklamada bulunan Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, kanun uygulayıcıların öncelikle kendi kurallarına uyması gerektiğini vurguladı. Erol, şu ifadeleri kullandı:
“Tüm personelimiz kanun uygulayıcısı olarak ilk önce kendileri trafik kurallarına, işaret ve levhalara uyacak. Vatandaşımıza örnek olacak şekilde hareket edecekler. Bu konuda en küçük bir ihmale bile göz yumulmayacaktır.”
Erol’un bu kararlı tutumu, sosyal medyada da birçok vatandaş tarafından takdirle karşılandı.
Emniyet personeline kesilen ceza, kamu görevlilerinin de sorumluluk taşıdığı mesajını net şekilde verdi. Afyonkarahisar Emniyeti’nin bu yaklaşımı, trafik disiplini ve kamuya güven açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Olay, vatandaşın dikkatli gözlemi ve emniyetin şeffaf yaklaşımı sayesinde kısa sürede sonuçlandırıldı. Yetkililer, benzer durumların tekrar yaşanmaması için tüm personele gerekli uyarıların yapıldığını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ