İzmir Foça İftar Çadırı 2026: Mahalle Mahalle Ramazan Sofraları
İzmir Foça İftar Çadırı 2026: Mahalle Mahalle Ramazan Sofraları
İçeriği Görüntüle

Ramazan ayında Et ve Süt Kurumu desteğiyle başlatılan sabit fiyatlı et kampanyası, vatandaş yerine bazı kasap ve restoranlara yaradı. Market reyonları kampanyalı et ürünleriyle açılır açılmaz boşalırken, vatandaşlar uygun fiyatlı et bulmakta zorlanıyor.

Kampanya Amaçlı, Ama Reyon Boş

PERDER üyesi yerel zincir marketlerde, Ramazan boyunca kırmızı et ve tereyağı fiyatları sabitlendi. Ancak sabah saatlerinde başlayan yoğunluk, reyonları kısa sürede boşaltıyor. Market çalışanları, gün içinde gelen müşterilerin çoğunun boş dolaplarla karşılaştığını belirtiyor.

Vatandaşa Giden Etin Yüzde 10’u Bile Yok

Sektör temsilcilerine göre, bazı kasap ve restoranlar eş, dost veya çalışanları aracılığıyla toplu alım yapıyor, böylece kişi başı sınır aşılmış oluyor. Bir kasap reyonu çalışanı, durumu şu sözlerle özetliyor:

"Etler gelir gelmez tükeniyor. Ama vatandaşa giden kısmı yüzde 10'u bile değil. Yakınlarını göndererek toplu alım yapılıyor."

Uzmanlardan Denetim Önerisi

Uygulamanın amacına ulaşabilmesi için uzmanlar, kimlik bazlı satış, günlük kota takibi ve merkezi veri kontrolü gibi yöntemlerin devreye alınmasını öneriyor. Ramazan döneminde talebin artması ve arzın sınırlı kalması, sistem üzerinde baskı oluşturuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ