Şanlıurfa’da etkili olan aşırı sağanak yağış, kent merkezinde ve ilçelerde hayatı felç etti. Eyyübiye ilçesinde bir evin tavanına kadar sel sularıyla dolması üzerine ekipler duvarı yıkarak tahliye yaparken, Karaköprü’de bir sitenin istinat duvarı park halindeki araçların üzerine çöktü. Şanlıurfa Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde 23 Mart Pazartesi günü eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, tüm ekiplerin sahada teyakkuzda olduğunu belirtti.

EYYÜBİYE’DE CAN PAZARI: SEL SULARI TAVANA KADAR YÜKSELDİ
Şanlıurfa’da gün boyu etkisini sürdüren şiddetli yağışlar, özellikle merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Selçuklu Mahallesi’nde büyük bir dramın yaşanmasına neden oldu. Kot farkı nedeniyle suyun hızla dolduğu bir evi saniyeler içinde sel suları bastı. Suyun evin tavan seviyesine kadar yükselmesi üzerine mahsur kalan vatandaşları kurtarmak ve suyu tahliye etmek için itfaiye ile belediye ekipleri seferber oldu. Tahliyenin normal yollarla yapılamaması üzerine ekipler, evin duvarını iş makineleriyle yıkarak içerideki devasa su kütlesini dışarı akıttı. Eyyübiye sokakları adeta göle dönerken, sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük çekti, çok sayıda araç su birikintilerinde mahsur kaldı.
KARAKÖPRÜ’DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ: O ANLAR KAMERADA
Kentin bir diğer merkez ilçesi olan Karaköprü’de ise aşırı yağışlar nedeniyle toprağın yumuşaması bir sitenin istinat duvarının çökmesine yol açtı. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan o dehşet anlarında, dev duvar büyük bir gürültüyle park halindeki araçların üzerine devrildi. Araçlarda ağır maddi hasar meydana gelirken, şans eseri olay anında bölgede kimsenin bulunmaması olası bir can kaybını önledi. Kentin simgesi olan Balıklıgöl'de de su seviyesi kritik eşiğe ulaştı ve suyun rengi yoğun yağış sonrası çamurlu bir hal alarak tamamen bulandı.

İKİ İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ - BELEDİYE BAŞKANI SAHADA
Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan son dakika açıklamasına göre, Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde özellikle kırsal yollarda oluşabilecek riskler ve devam etmesi beklenen yağışlar nedeniyle 23 Mart 2026 Pazartesi günü eğitime bir gün ara verildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, sahadaki çalışmaları bizzat yerinde inceledi. Yağışların olağan dışı bir debiyle düştüğünü belirten Gülpınar, "Önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliğidir. Akçakale, Harran, Siverek ve Bozova başta olmak üzere tüm ilçelerimizde ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışıyor" dedi. Yetkililer, yağışların devam edebileceği uyarısında bulunarak dere yataklarından uzak durulması çağrısını yineledi.





