İşe Giremeyen Şüpheli İlçe Binasını Taşladı
İşe Giremeyen Şüpheli İlçe Binasını Taşladı
İçeriği Görüntüle

İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere yönelik yeni bir operasyon düzenlendi. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda aralarında sanat ve medya dünyasından tanınmış kişilerin de bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler şöyle:

  • Simge Sağın
  • İbrahim Çelikkol
  • Melek Mosso
  • Deha Bilimler
  • Mustafa Ceceli
  • Ersay Üner
  • Bengü
  • Aslı Sipahi Hacısüleymanoğlu
  • İlkay Şencan

Operasyonun, uzun süredir devam eden teknik ve fiziki takipler ile elde edilen deliller doğrultusunda gerçekleştirildiği öğrenildi.

Başsavcılık tarafından yapılan resmi açıklamada, İstanbul İl Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleriyle koordineli şekilde yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, bulundurmak ve temin etmek” suçlarından değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, 7 Nisan 2026 tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlenerek şüpheliler hakkında yakalama, arama ve el koyma işlemlerinin uygulandığı vurgulandı.

Gözaltına alınan şüpheliler ilk olarak sağlık kontrolünden geçiriliyor. Ardından:

  • Adli Tıp Kurumu’nda detaylı inceleme yapılıyor
  • Kan ve saç örnekleri analiz ediliyor
  • Savcılık ifadeleri alınıyor

Elde edilen bulgular doğrultusunda şüphelilerin serbest bırakılması ya da adliyeye sevk edilmesi yönünde karar veriliyor.

Söz konusu soruşturmanın, 8 Ekim 2025 tarihinde başlatıldığı öğrenildi. Bu süreçte:

  • Sanatçılar
  • Menajerler
  • İş insanları

gibi farklı meslek gruplarından çok sayıda kişi hakkında inceleme yapıldı.

Yetkililer, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve yeni gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ