Altınordu’da yarım asrı aşkın süredir çay ocağı işleten 66 yaşındaki Şahin Çakır, 5 Kasım 2024 tarihinde geçirdiği trafik kazasıyla hayatı değişti. Motosikletine bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Çakır, İstanbul’daki tedavi sürecinin ardından sol bacağını diz altından kaybetti.

Engeline rağmen mesleğini bırakmayan Çakır, akülü tekerlekli sandalyesiyle çay ocağını işletmeye devam ediyor. Çay siparişlerini de aynı şekilde, elektrikli sandalyeyle müşterilere ulaştırıyor.

Kazada bacağını kaybetmesine rağmen hayata sıkı sıkıya tutunduğunu dile getiren Çakır, şunları söyledi:
"Ayağımı kaybettim ama çalışabildiğim için Allah’a şükür ediyorum. Bu yaşta dilencilik yapacak halim yok. Sağlığım yerinde ve mesleğimi severek yapıyorum. Çalışmazsam kendimi huzursuz hissediyorum. Burada hem stres atıyorum hem de hemşehrilerimle sohbet edip ekmeğimi kazanıyorum."

Çakır, tekerlekli sandalyeyi mesleğinin ayrılmaz bir parçası haline getirdiğini belirtti:
"Tüm işlerimi onunla yapıyorum. Öncesinde motosiklet kullanırdım, şimdi evime bile onunla gidiyorum. Tek isteğim, motosiklet ve tekerlekli sandalye kullananlara daha dikkatli olmaları."

Kozmela ile Güzelliğin ve Sağlığın Yeni Adresine Hoş Geldiniz
Kozmela ile Güzelliğin ve Sağlığın Yeni Adresine Hoş Geldiniz
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık 20 yıldır Çakır’ın çay ocağına gelen müşteri Yetgin Çelebi, yaşananları şöyle anlattı:
"Şahin Bey talihsiz bir kaza geçirdi ama yine mesleğine bağlı. Tek bacağıyla bize hizmet vermeye devam ediyor. Onun azmi ve sevgisi bizlere de örnek oluyor. Kendisine teşekkür ediyoruz."

Şahin Çakır’ın hikayesi, azim ve sevginin engel tanımadığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: İHA

Kaynak: İHA