Kahramanmaraş'ta 9 mahallede su kesintisi olacak! İşte etkilenecek bölgeler
Kahramanmaraş'ta 9 mahallede su kesintisi olacak! İşte etkilenecek bölgeler
İçeriği Görüntüle
Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen çok sayıda kişi, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Kızılöz Mahallesi’nde bir araya gelerek Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının 17. yılını andı. BBP’nin organize ettiği anma etkinliğinde Kur’an-ı Kerim okunurken, Yazıcıoğlu ve arkadaşları için dualar edildi. Yıllar geçmesine rağmen sevenlerinin yüreğinde acının tazeliğini koruduğu törende, yazılı ve sözlü anmalarla liderin hatırası yaşatıldı.
Muhsin Yazıcıoğlu Kahramanmaraş’ta 17. Yıl Anmasında Anıldı (1)MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN HAYATI VE DAVASINA ADADIĞI ÖMRÜ
Törende konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, Yazıcıoğlu’nun hayatını tamamen davasına adadığını vurguladı. İspir, “Bizler tam 17 yıldır yüreğimizdeki yangınlara rağmen onun hasretiyle hâlâ üşüyoruz. Rahmetli Genel Başkanımız, fani ömrünün her nefesini nizamı alem ülküsüne adamış, siyaseti şahsi bir ikbal aracı olarak değil, mukaddes bir hatına hizmetin tecelligahı olarak telakki etmiştir.” dedi.
Muhsin Yazıcıoğlu Kahramanmaraş’ta 17. Yıl Anmasında Anıldı (3)
YAZICIOĞLU’NUN ÖRNEK LİDERLİĞİ VE AHLAK MİRASI
İspir, Yazıcıoğlu’nun inandığı değerlerden taviz vermeyen bir lider olduğunu belirterek, “O sadece bir siyasi hareketin öncüsü değil, aynı zamanda gelecek nesillere örnek olacak bir şahsiyet ve ahlak mirası bırakmıştır” ifadelerini kullandı. Liderin fikirlerinin ve mücadele anlayışının, genç kuşaklara yol göstermeye devam edeceği aktarıldı.
HELMİ KAZASI DAVASI VE ADALET TALEBİ
Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatına ilişkin dava sürecine de değinen İspir, dosyanın henüz vicdanları tatmin edecek şekilde sonuçlandırılmadığını savundu. “Aradan geçen 17 yıl boyunca yaptığımız gibi bir kez daha buradan haykırıyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu dava dosyasının halen vicdanları tatmin edecek şekilde sonuçlandırılmamış olması yüreklerimizdeki en derin yaradır. Bu dosya sadece bizim camiamızın değil, Türk milletinin vicdan davasıdır. Bu sürecin bütün hakikatiyle aydınlatılması ve adaletin tecellisi, devletimizin ömrünü ona siper etmiş yiğit evladına bir namus borcudur.” dedi.
Etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlandı. BBP üyeleri, Yazıcıoğlu’nun ideallerini ve ülkeye olan hizmetlerini anmak için bir araya geldi. Dualar, Kur’an-ı Kerim okunması ve konuşmalar ile tören, hem bir hatırlatma hem de genç kuşaklar için bir örnek teşkil etti.

Muhabir: MURAT KUŞCU