Mersin’in Tarsus ilçesinde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda meydana gelen trafik kazası can aldı. Adana istikametinden gelen demir yüklü tır, henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıktı. Bariyerleri parçalayan tır karşı şeride geçerek başka bir tır ile otomobile çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Ünal Kaya hayatını kaybederken, iki tırın sürücüsü yaralandı. Kaza, TAG Otoyolu’nun Bolatlı mevkiinde meydana geldi. 31 BBY 689 plakalı demir yüklü tır, Adana istikametinden geldiği sırada kontrolden çıktı. Bariyerleri parçalayan araç karşı şeride geçti. Karşı şeride geçen tır, bu yönden gelen H.S. yönetimindeki 01 DFN 08 plakalı tır ile Ünal Kaya idaresindeki 01 RF 335 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın ardından otomobil sürücüsü Ünal Kaya hayatını kaybetti. Kazaya karışan iki tırın sürücüsü ise yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi. Yaralı sürücüler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle bölgede trafik uzun süre kontrollü olarak sağlandı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

DEMİR YÜKLÜ TIR BARİYERLERİ PARÇALADI
Kaza, Mersin’in Tarsus ilçesinden geçen Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Bolatlı mevkiinde yaşandı. Alınan bilgiye göre, Adana istikametinden gelen 31 BBY 689 plakalı demir yüklü tır, henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıktı. Kontrolden çıkan tır, otoyoldaki bariyerleri parçalayarak karşı şeride geçti.
KARŞI YÖNDEN GELEN İKİ ARACA ÇARPTI
Bariyerleri aşarak karşı şeride geçen demir yüklü tırın önüne bu sırada karşı yönden gelen iki araç çıktı. Tır, H.S. yönetimindeki 01 DFN 08 plakalı başka bir tır ile Ünal Kaya’nın kullandığı 01 RF 335 plakalı otomobile çarptı. Üç aracın karıştığı kazanın ardından olay yerine ekipler sevk edildi.

OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ ÜNAL KAYA HAYATINI KAYBETTİ
Kazanın en ağır sonucu otomobilde yaşandı. 01 RF 335 plakalı otomobilin sürücüsü Ünal Kaya, meydana gelen kazada hayatını kaybetti. Kazaya karışan iki tırın sürücüsü ise yaralandı. Böylece kazada 1 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi yaralandı.
SAĞLIK VE İTFAİYE EKİPLERİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ
Kazanın bildirilmesi üzerine TAG Otoyolu’nun Bolatlı mevkiine sağlık, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler kazanın ardından çalışma başlattı. Yaralanan iki tır sürücüsü, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

OTOYOLDA TRAFİK KONTROLLÜ SAĞLANDI
Tırın bariyerleri parçalayarak karşı şeride geçmesi ve üç aracın kazaya karışması nedeniyle bölgede trafik etkilendi. Kaza bölgesindeki trafik uzun süre kontrollü olarak sağlandı. Ekiplerin bölgedeki çalışmalarının ardından kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.


