CHP’nin Kahramanmaraş’taki grup toplantısına Nurgül Göksu’nun adalet çağrısı
CHP’nin Kahramanmaraş’taki grup toplantısına Nurgül Göksu’nun adalet çağrısı
İçeriği Görüntüle
6 Şubat 2023’te yaşanan ve 11 ili derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıl geçti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yıl dönümünde bir kez daha Kahramanmaraş’ta olduğunu duyurdu.
Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük yıkımın ardından ekip arkadaşlarıyla birlikte uzun süre şehirde görev yaptıklarını hatırlatan Yavaş, “Sadece görev yapmadık; acıya tanıklık ettik, umut olmaya çalıştık” dedi.
“ACILARI UNUTMADIK, UMUT OLMAK İÇİN ORADAYDIK”
Yavaş, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda duygusal ifadelere yer verdi. 6 Şubat felaketinin ardından Kahramanmaraş’ta sadece teknik görevler üstlenmediklerini vurgulayan Yavaş, insanların acılarına ortak olduklarını ve o günlerin sorumluluğunu hala taşıdıklarını dile getirdi.
“Bize emanet edilen hayatların sorumluluğunu omuzlarımızda hissettik” diyen Yavaş, yaraların dayanışma ve birlik ruhuyla sarılacağına olan inancını yineledi.
Mansur Yavaş, 6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Kahramanmaraş’ta
GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL İLE KAHRAMANMARAŞ'TAYDI
Mansur Yavaş, 6 Şubat 2024'te CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte yeniden Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Depremin yıl dönümünde yapılan bu ziyaret, hem siyasi hem de insani anlamda sembolik bir önem taşıyor.
Yavaş, “Her yıl olduğu gibi bu büyük felaketin yıl dönümünde de yine Kahramanmaraş’taydık” ifadeleriyle, dayanışmanın ve hafızayı canlı tutmanın önemine dikkat çekti.
“UNUTMAK YOK” MESAJIYLA HATIRLATTI
Yavaş’ın paylaşımında en dikkat çeken cümlelerden biri de “Unutmak yok” oldu. Bu ifade, yalnızca bir mesaj değil, aynı zamanda hem yerel yönetimlerin hem de toplumun sorumluluk bilincine gönderme niteliği taşıyor.
Felaketi unutmadan, yaraları birlikte sarma çağrısı yapan Yavaş, yerel yönetimlerin afete müdahale süreçlerinde oynadığı rolü de yeniden hatırlatmış oldu.

Muhabir: Sefa Başer