Paris’te geçtiğimiz haftalarda Louvre Müzesi’nden 100 milyon dolarlık mücevher soygunu gerçekleşti. Olayda çalınan değerli eşyalar arasında Napolyon Bonaparte’ın eşi Marie Louise’in kolye ve küpeleri, 3’üncü Napolyon’un eşi İmparatoriçe Eugenie’nin tacı ve broşu, 1’inci Louis-Philippe’in eşi Kraliçe Marie-Amelie’nin tacı, kolyesi ve küpeleri bulunuyor.

Olayın çözülmesi, müze içinde bırakılan DNA izleri sayesinde mümkün oldu. Fransa polisi, soygunu gerçekleştiren 3 şüpheliyi bir hafta içinde yakalayarak tutukladı. Yetkililer, hırsızların yerel kişiler olduğunu ve soygunun organize bir suç grubu tarafından yapılmadığını açıkladı.

Skandal boyutundaki bir diğer detay ise müzenin güvenlik kameralarının şifresi oldu. Kamera sistemlerine erişim için kullanılan şifrenin ‘Louvre’ olduğu ortaya çıktı. Paris polisi, DNA örneklerinin birkaç damla terden alınabildiğini ve bu sayede suça karışanların hızla tespit edildiğini duyurdu.

25 KG Altın Kaç TL ve Kaç Dolar? Güncel Fiyatlar 2025
25 KG Altın Kaç TL ve Kaç Dolar? Güncel Fiyatlar 2025
İçeriği Görüntüle

Olay, Fransa’yı sarsarken Louvre Müzesi’nin güvenlik zafiyeti tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Muhabir: SEVİLAY YUMUŞAK