Antalya'nın Gastronomi Zenginliği Dünyaya Tanıtılıyor

Dünyaca ünlü plajları, tarihi mirası ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken Antalya, gastronomi alanında da önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli daha da ileriye taşımak amacıyla Antalya Gastronomi Platformu (AGP), 5. toplantısını Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin’in katılımıyla Finike ilçesinde gerçekleştirdi. Toplantı, Antalya ve Finike’nin yerel lezzetlerinin ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtılması ve gastronomi turizmine kazandırılması amacını taşıdı.

Kayseri yağlaması dünyanın en iyi ekmekleri arasına girdi Kayseri yağlaması dünyanın en iyi ekmekleri arasına girdi

Antalya'nın Coğrafi İşaretli Ürünleri Artıyor

Toplantı sırasında, Antalya’nın coğrafi işaretli ürünlerinin sayısındaki artıştan da bahsedildi. Antalya Gastronomi Platformu, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) ve Akdeniz Üniversitesi Coğrafi İşaretler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ACİMER) iş birliğiyle Antalya’yı gastronomi alanında uluslararası bir destinasyon haline getirmeyi hedefliyor. Bu çalışmalar kapsamında, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Antalya’nın 8 coğrafi işaret başvurusu daha kabul edilerek toplamda 25 coğrafi işaretli ürün sayısına ulaşıldı.

Gelecek Toplantı Alanya’da

Finike’de düzenlenen toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin’in yanı sıra Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ve çok sayıda yerel yönetici de katıldı. Vali Hulusi Şahin ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın desteğiyle Antalya Gastronomi Platformu, bir sonraki toplantısını Nisan ayında Alanya’da gerçekleştirmeyi planlıyor.


Kaynak: iha