Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Mahmut Ak, Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen geleneksel iftar programına katıldı. Programda üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve açılması planlanan Türkoğlu OSB Meslek Yüksekokulu projesi masaya yatırıldı.
GENİŞ KATILIMLI İFTAR PROGRAMI
Türkoğlu OSB’de gerçekleştirilen programa; Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Beşen, Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca, OSB Yönetim Kurulu üyeleri ve şirket yetkilileri katıldı.

Ayrıca Üniversite-Sanayi İş Birliği’nden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Celal Kurşun ile Kahramanmaraş Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Ciğerlioğlu da programda yer aldı.
MESLEK YÜKSEKOKULU PROJESİ GÜNDEME GELDİ
İftar programında, açılması planlanan Türkoğlu OSB Meslek Yüksekokulu üzerinden üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Meslek Yüksekokulu’nun hayata geçirilmesi halinde sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetiştirileceğini ifade etti. Ak, mezunların istihdam oranının yüzde 92 seviyesinde olduğunu belirterek, bu hizmetin Kahramanmaraş için önemli bir kazanım olacağını vurguladı.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Programda, akademik bilgi ile sanayi tecrübesinin bir araya gelmesinin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağına dikkat çekildi. Türkoğlu OSB Meslek Yüksekokulu’nun, hem gençlere istihdam kapısı açması hem de sanayinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.
İftar programı, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ




