Erdoğan Açıkladı: “Destek Tutarlarını Artırıyoruz”
AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul başta olmak üzere riskli yapıların dönüşümünü hızlandırmak amacıyla “Yarısı Bizden” kampanyasındaki desteklerin artırıldığını duyurdu.
Erdoğan, “Kampanya kapsamında 700 bin TL olan hibe miktarını 875 bin TL’ye çıkarıyoruz. Aynı şekilde 700 bin TL olan faizsiz krediyi de 875 bin TL’ye yükseltiyoruz. Taşınma desteği ise artık 125 bin TL” dedi.
Resmi Gazete’de Yayımlandı, Hemen Yürürlüğe Girdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar, Resmi Gazete’nin 30 Nisan 2025 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla birlikte, 2024'te yürürlüğe giren kentsel dönüşüm yardımına ilişkin yönetmelikte önemli değişiklikler yapıldı.
İşte Yeni Destek Tutarları
Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre:
-
Bir konut için: 875 bin TL’ye kadar hibe ve 875 bin TL’ye kadar kredi verilebilecek.
-
Bir işyeri için: 437 bin 500 TL’ye kadar hibe ve 437 bin 500 TL’ye kadar kredi sağlanabilecek.
-
Diğer her bir konut için: 1 milyon 750 bin TL’ye kadar kredi verilebilecek.
-
Diğer her bir işyeri için: 875 bin TL’ye kadar kredi kullanılabilecek.
-
Tahliye desteği: 100 bin TL’den 125 bin TL’ye çıkarıldı.
Amaç: İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Sürecini Hızlandırmak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanabilecek olası depremlere karşı İstanbul’da kentsel dönüşüm sürecinin hız kazanması gerektiğini vurgularken, devletin her türlü desteği vatandaşın yanında olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Erdoğan, “Yarısı Bizden kampanyasını vatandaşlarımızın güvenli evlerde yaşayabilmesi için daha cazip hale getiriyoruz” dedi.
Kaynak: HABER MERKEZİ




