Kahramanmaraş’ta bir ortaokula düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitiren dört sınıf arkadaşı, son yolculuklarına birlikte uğurlandı. Aynı sınıfta eğitim gören çocukların yan yana toprağa verilmesi, törende duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Aynı Sınıfın 4 Öğrencisi Aynı Mezarlıkta
Ayser Çalık Ortaokulu’nda gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden Kerem Erdem Güngör, Belinay Nur Boyraz, Bayram Nabi Şişik ve Zeynep Kılıç’ın cenazeleri, Abdülhamit Han Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Mezarlığı’na getirildi.
Burada yapılan defin işlemlerinde, aynı sınıfta okuyan dört arkadaş yan yana toprağa verildi. Bu anlar, cenazeye katılan vatandaşların yüreklerini dağladı.
Aileler Ayakta Durmakta Zorlandı
Defin sırasında çocukların aileleri büyük acı yaşadı. Gözyaşlarının sel olduğu törende bazı aile fertlerinin ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından 4 öğrenci, gözyaşları eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı.
Türkiye’yi Yasa Boğan Görüntüler
Henüz 11 yaşında olan dört öğrencinin aynı mezarlıkta ve yan yana defnedilmesi, saldırının yol açtığı acının boyutunu bir kez daha ortaya koydu. Törene katılan vatandaşlar, çocukların tabutları başında dua ederek ailelere destek olmaya çalıştı.





