Hafif ticari araca silahlı saldırıda öldü, eşi ve oğlu yaralandı
Hafif ticari araca silahlı saldırıda öldü, eşi ve oğlu yaralandı
İçeriği Görüntüle
Burdur’un Bucak ilçesinde dün gece meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan zincirleme trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi yaralandı. Kazada yaşamını yitiren Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kır, Isparta’da düzenlenen hüzünlü bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.
GECE SAATLERİNDE MEYDANA GELEN ZİNCİRLEME FACİA
Kaza, Burdur’un Bucak ilçesi Elsazı köyü mevkisi Isparta-Antalya kara yolunda gece saatlerinde gerçekleşti. İddiaya göre, sürücüleri İbrahim Enes O., Şerafettin Şükrullah B., Prof. Dr. İsmail Kır ve Furkan Kürşat Yıldız’ın kullandığı dört ayrı otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazası, bölgede büyük bir faciaya yol açtı. Çarpışmanın şiddetiyle araçlar hurdaya dönerken, olay yerine ulaşan ekipler maalesef 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini tespit etti.
Kazada hayatını kaybeden isimler; 32 GE 132 plakalı aracın sürücüsü Prof. Dr. İsmail Kır (57) ile 07 FIK 54 plakalı aracın sürücüsü Furkan Kürşat Yıldız (30) ve aynı araçta bulunan İnci Yıldız (55) ile Ramazan Yıldız (60) olarak açıklandı.
11 YARALI İÇİN ZAMANLA YARIŞILDI
Kazanın haber verilmesi üzerine Isparta, Burdur ve Antalya illerinden bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Bucak Jandarma İlçe Komutanlığı ekipleri kara yolunda geniş güvenlik önlemleri alarak trafiği kontrollü bir şekilde sağladı. Araçlarda sıkışan yaralılar, itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.
Kazada yaralanan 11 kişinin isimleri ve durumları ise şu şekilde: İbrahim Enes O., A.M.O. (21), Z.S.O. (21), E.B.K. (10), Şerafettin Şükrullah B., A.M.B. (31), K.B. (27), M.A.O. (6), A.Y. (53), U.F.D. ve E.K. (50). Yaralılar, bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi. E.K., M.A.O. ve K.B.’nin hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.
YILDIZ AİLESİ ANTALYA’DA, PROF. DR. KIR ISPARTA’DA TOPRAĞA VERİLDİ
Kazada yaşamını yitirenlerden Furkan Kürşat Yıldız, İnci Yıldız ve Ramazan Yıldız’ın cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilerek Antalya’da kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.
Bilim dünyasını yasa boğan Prof. Dr. İsmail Kır için ise bugün Isparta’da veda töreni düzenlendi. Halıkent Mahallesi’ndeki Halıkent Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına yoğun bir katılım gerçekleşti. Cenaze namazı esnasında merhumun oğlu Alperen Kır, babasının tabutu başında gözyaşlarına hakim olamazken, akademisyen arkadaşları ve öğrencileri onu yalnız bırakmadı. Prof. Dr. Kır, kılınan namazın ardından Halife Sultan Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi.
SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLİYOR
Isparta-Antalya kara yolunu savaş alanına çeviren bu feci kazayla ilgili Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. Jandarma ekipleri, kazanın oluş şekline dair tüm detayları incelemek üzere kaza yeri raporunu hazırlarken, araçların teknik durumları ve sürücülerin kusur oranlarının belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.
Kazanın meydana geldiği kara yolunun kritik noktalarından biri olan Elsazı mevkisi, geçmişte yaşanan benzer kazalarla da gündeme gelmişti. Yetkililer, soruşturma kapsamında kaza anına dair tüm detayların gün yüzüne çıkarılacağını belirtti. Prof. Dr. İsmail Kır’ın ani kaybı, SDÜ camiasında büyük bir hüzne yol açarken, kazada hayatını kaybeden diğer vatandaşların ailelerine de taziye mesajları iletilmeye devam ediliyor.

Kaynak: İHA