Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Mustafa Kekeç, 12 yaşında başladığı terzilik mesleğini 71 yıldır ilk günkü heyecanla sürdürüyor. Kekeç, meslek hayatı boyunca ünlü sanatçı Zeki Müren’in de kostümünü dikti.
Mustafa Kekeç, çocuk yaşta terziliğe başladığını anlattı. "1942 doğumluyum. Dere Köprüsü’nün beri tarafında Mehmet Ali Usta adında bir terzi vardı. 1955 yılında çırak olarak yanına gittim ve orada bir müddet çalıştım. Daha sonra kalfa oldum ve çeşitli yerlerde iş tecrübemi artırdım. 1960-1961 yıllarında İstanbul’a gittim ve tekstil sektöründe farklı yerlerde çalıştım" dedi.
Kekeç, meslek hayatında unutamadığı anılardan birinin de Zeki Müren’e diktiği kostüm olduğunu söyledi. "İstanbul’da çalıştığım ustanın yanında, arkası kuyruklu bir elbise diktim. Sonradan öğrendim ki bu elbise Zeki Müren Bey’inmiş. Ustam, ‘Bu işçiliği bu çocuk mu yaptı?’ deyince ben de ‘Evet’ dedim. O an çok heyecanlandım, çok mütevazı bir insandı" diye konuştu.
Terzilik sayesinde sekiz çocuğunu büyüttüğünü anlatan Kekeç, gençlere de tavsiyelerde bulundu: "Bütün insanlara diyorum ki sanatkar olun, gençler de sanata yönelsin. Sanatkarlar ölür ama sanat ölmesin. Çocuklarınızı bir sanata verin."
Kekeç’in müşterileri de ustasına olan güvenini dile getirdi. Mehmet Koyupekmez, "Mustafa amca sağ olsun, işlerimizi her zaman görüyor. Gençler genelde hazır olanı tercih ediyor, ama Mustafa abi hem kaliteli hem de samimi hizmet veriyor" dedi.
Öğrenci Fatma Su İstekli ise, "Yaklaşık üç senedir Mustafa amcaya geliyorum. Hem fiyatlar uygun hem de işçilik mükemmel. Mağazalarda tadilat yaptırmıyorum, direkt Mustafa amcaya geliyorum" ifadelerini kullandı.



