Kahramanmaraş’ta özellikle son günlerde siyasi kulislerin önemli başlıklarından biri haline gelen Akpınar ve Karaca’nın parti değiştireceği iddiası, 25 Eylül’de Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamayla yalanlanmıştı. İl başkanlığı, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve somut bilgiye dayanmadığını açıklamıştı.
Ancak bugün Ankara’da gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı sonrasında beklenen gelişme gerçekleşti. Mehmet Akpınar ve Mehmet Karaca, AK Parti saflarına geçti. Rozet takma töreninde iki başkana AK Parti rozetlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.
Günler önce iddialar yalanlanmıştı
Mehmet Akpınar ve Mehmet Karaca’nın AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialar, 25 Eylül’de Kahramanmaraş kamuoyunun gündemine taşınmıştı.
İddiaların ardından Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı yazılı bir açıklama yayımlayarak belediye başkanlarının başka bir siyasi partiye geçeceği yönündeki haberleri yalanlamıştı.
Partinin açıklamasında, bazı basın yayın organlarında belediye başkanlarının farklı siyasi partilere geçeceğine ilişkin iddiaların yer aldığı belirtilerek bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilmişti. Açıklamada ayrıca iddiaların herhangi bir somut bilgiye dayanmadığı savunulmuştu.
Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından parti yöneticileri ve belediye başkanları hakkında benzer iddiaların belirli aralıklarla gündeme getirildiğini belirtmişti.
Parti tarafından kamuoyuna yapılan çağrıda ise doğruluğu teyit edilmemiş haber ve söylentilere itibar edilmemesi istenmişti.
Bugün Ankara’da tablo değişti
Yeniden Refah Partisi cephesinden yapılan yalanlamanın üzerinden yalnızca birkaç gün geçmesinin ardından bugün siyasi tablo değişti.
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantının ardından farklı siyasi partilerden seçilen 9 belediye başkanının AK Parti’ye katılımı için rozet töreni düzenlendi.
Törende Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’ye katılan belediye başkanlarının rozetlerini taktı.
AK Parti’ye katılan 9 belediye başkanından 5'inin CHP, 3'ünün Yeniden Refah Partisi ve 1'inin İYİ Parti kökenli olduğu bildirildi.
Kahramanmaraş’tan iki belediye başkanı AK Parti saflarında
Bugünkü katılımların Kahramanmaraş açısından en dikkat çeken kısmını ise Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar ile Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca oluşturdu.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nin adayı olarak seçilen iki belediye başkanı, seçimden yaklaşık iki buçuk yıl sonra AK Parti’ye katılmış oldu.
Mehmet Akpınar, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı görevini yürütürken Mehmet Karaca da Türkoğlu Belediye Başkanı olarak görevine devam ediyor.
İki başkanın AK Parti’ye geçmesiyle birlikte Kahramanmaraş’taki siyasi ve yerel yönetim tablosunda da değişiklik meydana geldi.
İki belediye başkanı 31 Mart seçimlerinde Yeniden Refah Partisi çatısı altında seçmenlerin karşısına çıkmış ve belediye başkanlıklarını kazanmıştı. Aradan geçen süreçte ise iki başkanın AK Parti’ye geçeceğine ilişkin iddialar gündeme geldi.
25 Eylül’de yapılan resmi yalanlamanın ardından gözler 29 Eylül’deki AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na çevrilmişti.
Bugün gerçekleştirilen rozet töreniyle birlikte beklenen gelişme gerçekleşti ve iki belediye başkanı AK Parti'ye katıldı.
“İddia” olarak başlayan süreç rozet töreniyle sonuçlandı
Kahramanmaraş kamuoyunda birkaç gün içinde yaşanan gelişmeler, siyasi kulislerdeki iddiaların nasıl farklı bir sürece dönüştüğünü de ortaya koydu.
Önce Mehmet Akpınar ve Mehmet Karaca’nın AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialar gündeme geldi. Ardından Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı, yaptığı açıklamayla bu iddiaları yalanladı.
Son olarak ise Ankara’daki toplantıda iki belediye başkanının AK Parti’ye katılımı gerçekleşti ve rozetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takıldı.
Böylece Kahramanmaraş’ta günlerdir tartışılan parti değişikliği konusu, 29 Eylül’de düzenlenen törenle birlikte resmiyet kazanmış oldu.




