Kahramanmaraşlı Kıbrıs Gazilerinin Hatıraları Kitap ve Belgesel Oldu! Türkiye'de Bir İlk
Kahramanmaraşlı Kıbrıs Gazilerinin Hatıraları Kitap ve Belgesel Oldu! Türkiye'de Bir İlk
İçeriği Görüntüle

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen üniversite öğrencilerine yönelik önemli bir karara daha imza attı. Kurul, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler için uygulanan özel öğrencilik hakkının bir yıl daha uzatıldığını duyurdu. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, depremden etkilenen öğrencilerin eğitim hayatlarında mağduriyet yaşamalarının önüne geçilmesi amacıyla uygulamanın sürdürülmesine karar verildiği belirtildi.

Dört ilde öğrenim gören öğrencileri kapsıyor

Alınan karar kapsamında, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki devlet ve vakıf üniversitelerinde kayıtlı öğrenciler, talep etmeleri halinde başka yükseköğretim kurumlarında özel öğrenci statüsünde eğitimlerine devam edebilecek. YÖK, 6 Şubat depremlerinin ardından aldığı kararla söz konusu illerde eğitim gören öğrencilerin öğrenimlerine kesintisiz devam edebilmesi amacıyla özel öğrencilik uygulamasını hayata geçirmişti.

Üç akademik yıldır uygulanıyordu

Deprem sonrası başlatılan uygulama daha önce 2023-2024, 2024-2025 ve 2025-2026 akademik yıllarında yürürlükte bulunuyordu. Yeni kararla birlikte özel öğrencilik hakkının süresi bir akademik yıl daha uzatılmış oldu. Kararın, deprem bölgesindeki öğrencilerin eğitim süreçlerini güvenli ve kesintisiz şekilde sürdürebilmelerine katkı sağlaması hedefleniyor.

Kaynak: DHA