Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ), Dünya Türk Dili Ailesi Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert’in konuşmacı olarak yer aldığı konferans yoğun katılımla gerçekleşti. Programda, Türkçenin kültürel ve tarihsel gücüne dikkat çekilirken, Türk dilinin uluslararası düzeydeki etkisi vurgulandı.

TÜRKÇENİN KÜRESEL ETKİSİ VURGULANDI
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından düzenlenen Dünya Türk Dili Ailesi Günü etkinlikleri kapsamında, Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'nde anlamlı bir konferans gerçekleştirildi. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler yoğun ilgi gösterdi.

REKTÖR MAHMUT AK: “KAHRAMANMARAŞ, TÜRK DİLİYLE DERİN BAĞLAR KURMUŞ BİR ŞEHİR”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Kahramanmaraş’ın hem merkezinde hem de ilçelerinde Türkçeye olan aidiyetin güçlü bir şekilde hissedildiğini ifade etti. Türkçenin sadece Türkiye sınırlarında değil, çok daha geniş bir coğrafyada yaşayan insanlar arasında ortak iletişim dili olduğunu belirten Ak, “Macaristan’dan Moğolistan’a uzanan coğrafyada Türk milletinin fertleri Türkçeyle iletişim kuruyor. Türkiye’yi hiç görmemiş pek çok kişi, Türkçeyi günlük hayatta kullanıyor,” dedi.

TDK BAŞKANI OSMAN MERT’TEN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERE VURGU
Etkinliğe katılan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert ise konferans kapsamında gerçekleştirdiği sunumda, Türk dilinin köklü geçmişi, kültürel etkisi ve gelecekteki rolüne dair kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Mert, Türkçenin sadece bir iletişim aracı değil, aynı zamanda milletin kimliğini ve hafızasını taşıyan temel bir kültür değeri olduğunu vurguladı.

MİLLETVEKİLİ KARATUTLU’DAN DESTEK MESAJI
Programda ayrıca Yeni Yol Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu da kısa bir selamlama konuşması yaparak dilin birleştirici gücüne dikkat çekti. Türkçenin farklı coğrafyalarda yaşayan insanları ortak bir paydada buluşturduğunu belirten Karatutlu, bu tür etkinliklerin genç nesiller açısından önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA



