Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde sulama boru hattında meydana gelen kırılma, çevredeki tarım arazileri ile yerleşim alanlarında zarara yol açtı. Taşkın nedeniyle bir ahır da su altında kalırken, mahalle yolunda hasar oluştu.

Adatepe Sulama Kanalı’nda Kırılma Meydana Geldi

Olay, Afşin ilçesine bağlı Anzorey Mahallesi’nden geçen Adatepe Sulama Kanalı’na ait boru hattında yaşandı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen kırılma sonrası, hat üzerinden kontrolsüz su akışı başladı. Kısa sürede büyüyen su taşkını, çevredeki tarım arazilerine yayıldı.

Ahır ve Tarım Arazileri Sular Altında Kaldı

Boru hattındaki arızanın ardından taşan su:

  • Tarım arazilerini
  • Bir ahırı
  • Mahalle yolunu

etkiledi. Özellikle ekili alanların zarar gördüğü olayda, suyun yükselmesiyle birlikte ulaşımda da aksama yaşandı.

Konteyner Satan 2 AFAD Personeli Tutuklandı
Konteyner Satan 2 AFAD Personeli Tutuklandı
İçeriği Görüntüle

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, kısa sürede müdahale ederek su akışını kontrol altına aldı. Taşkının daha geniş bir alana yayılması engellendi. Bölgede hasar tespit çalışmalarının yapılacağı öğrenildi. Yaşanan su baskını, çevrede bulunan bir evin güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde suyun kısa sürede yükselerek çevreyi etkisi altına aldığı anlar yer aldı.

Kaynak: GÖRSEL: AA