Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), 10 Kasım 2025 Pazartesi günü yapılacak planlı su kesintilerine ilişkin ayrıntılı bir duyuru yayımladı. Çalışmaların altyapı yenileme kapsamında yapıldığı belirtilirken, bazı mahallelerde suyun belirli saatlerde kesileceği ve tahmini olarak yeniden verileceği bildirildi.
Dulkadiroğlu İlçesi – Kesinti Saatleri ve Tahmini Su Veriliş Zamanı
KASKİ’nin açıklamasına göre, Dulkadiroğlu ilçesinin bazı mahallelerinde gün boyunca planlı su kesintisi yapılacak:
-
Pınarbaşı ve Bayazıtlı Mahalleleri: Su kesintisi sabah saatlerinde başlayacak olup, tahmini olarak 14.00’te suyun yeniden verilmesi planlanıyor.
-
Egemenlik, Aslanbey ve Şeyh Şamil Mahalleleri: Bu bölgelerde öğle saatlerinde başlayan kesintinin ardından suların 16.00 civarında yeniden akması bekleniyor.
Yetkililer, çalışmaların seyrine göre saatlerde küçük değişiklikler olabileceğini bildirdi.
Onikişubat İlçesi – Gün İçinde Kesintiler
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde de bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle su kesintileri yaşanacak.
-
Ağcalı, Vadi, Boğaziçi ve Ilıca Mahalleleri: Gün boyunca sürecek altyapı çalışmaları nedeniyle su kesintisi uygulanacak. Suların gün içerisinde kademeli olarak verilmesi bekleniyor.
-
Dumlupınar Mahallesi: Çalışmalar kapsamında gün içinde kesinti yapılacak ve suyun yine gün içerisinde tahmini olarak yeniden verilmesi planlanıyor.
KASKİ’den Vatandaşlara Uyarı
KASKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde sürdürülen altyapı yenileme çalışmalarının şebeke verimliliğini artırmayı hedeflediğini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“10 Kasım 2025 Pazartesi günü gerçekleştirilecek zorunlu bakım ve onarım çalışmaları kapsamında bazı mahallelerde geçici su kesintisi uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına gerekli önlemleri almaları önemle rica olunur. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”
Kaynak: Haber merkezi


