Kahramanmaraş’ta üç gündür güvenlik güçlerini peşinden koşturan 16 yaşındaki H.E., poligon baskınından sonra saklandığı bağ evinde kıskıvrak yakalandı. Olay, Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan bir poligonda yaşandı. İddiaya göre, H.E. isimli çocuk tesisten 2 tabanca ve 300 mermi alarak kayıplara karıştı.

I M G 0526

Durumun polise bildirilmesinin ardından şehir genelinde geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Kentin farklı noktalarından gelen ihbarları değerlendiren ekipler, güvenlik kameralarını da inceleyerek şüphelinin izini sürdü.

Kahramanmaraş’ta Silah ve 300 Mermi Çalan Çocuk Yakalandı

Kahramanmaraş’ta “Ölü Ozanlar Derneği” Oyunu Dakikalarca Alkışlandı
Kahramanmaraş’ta “Ölü Ozanlar Derneği” Oyunu Dakikalarca Alkışlandı
İçeriği Görüntüle

Son olarak Beyazıtlı Mahallesi’ndeki bir bağ evinde görüldüğü belirlenen şüphelinin, bölgedeki bir kebapçıya yemek siparişi verdiği tespit edildi. İşletme sahibinin, fotoğraflar üzerinden şahsı tanıyıp polise ihbar etmesi üzerine bölgeye özel harekât timleri sevk edildi.

Polisin çevreyi ablukaya aldığı sırada kaçmaya çalışan H.E., bir dam üzerinde fark edildi. Dron ve iz takip köpeklerinin de kullanıldığı operasyon sonucu etkisiz hale getirilen şüpheli gözaltına alındı. Çalınan silahların da ele geçirildiği öğrenildi.

Kahramanmaraş’ta Silah ve 300 Mermi Çalan Çocuk Yakalandı

Kebapçı işletmecisi Mustafa Nahırcı, “Çocuğu ilk salı günü gördük. Dün fotoğrafını görünce aranan kişi olduğunu anladık ve polise haber verdik” dedi.

Gözaltına alınan şüpheli emniyete götürülürken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

I M G 0524

Kaynak: İHA