Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından kamuoyunun merakla beklediği açıklama Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den geldi. Depremin meydana geldiği bölgeyi teknik açıdan değerlendiren Görür, sarsıntının Amanos Fay Zonu üzerinde, daha önce kırılmamış bir kesimde gerçekleştiğini belirterek söz konusu nokta için endişe oluşturacak bir durum bulunmadığını ifade etti.

PAZARCIK'TA MEYDANA GELEN DEPREM ÇEVRE İLÇELERDE DE HİSSEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğü 4.2 olarak ölçüldü. Yaklaşık 8 kilometre derinlikte oluşan sarsıntı, başta Pazarcık olmak üzere kent merkezi ve çevre ilçelerde hissedildi.

Deprem nedeniyle kısa süreli panik yaşanırken, ilk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Bölgede gelişmeler ilgili kurumlar tarafından yakından takip edilirken vatandaşlar da uzmanlardan gelecek değerlendirmelere odaklandı.

DEPREMİN ARDINDAN GÖZLER YER BİLİMCİLERE ÇEVRİLDİ

6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş ve çevresindeki her sarsıntı vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, Pazarcık'taki son depremin ardından da uzman isimlerin açıklamaları merak konusu oldu.

Bu kapsamda değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Naci Görür, depremin oluştuğu fay segmentine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Görür, sarsıntının Amanos Fay Zonu üzerinde bulunan ve geçmişte büyük kırılma yaşamamış bir bölümde meydana geldiğini belirtti.

NACİ GÖRÜR: "DEPREM SIĞ DERİNLİKTE MEYDANA GELDİ"

Kahramanmaraş'ta Asırlık Meslek Yok Oluyor! Geriye Birkaç Usta Kaldı
Kahramanmaraş'ta Asırlık Meslek Yok Oluyor! Geriye Birkaç Usta Kaldı
İçeriği Görüntüle

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin sığ odaklı olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Evri-Pazarcık, Kahramanmaraş'ta 4,0 deprem oldu. Deprem sığ ve Amanos Fay Zonu üzerinde, daha önce kırılmamış bir yer. Bu hat üzerinde tehlike yok. Geçmiş olsun."

Görür'ün değerlendirmesi, deprem sonrası tedirginlik yaşayan vatandaşlar açısından rahatlatıcı bir açıklama olarak yorumlandı.

AMANOS FAY ZONU İÇİN DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Uzman değerlendirmesine göre depremin meydana geldiği nokta, Amanos Fay Zonu'nun daha önce büyük kırılma yaşamamış bir kesiminde bulunuyor. Prof. Dr. Naci Görür, mevcut veriler ışığında bu bölüm için ilave bir tehlike öngörmediğini ifade ederek kamuoyundaki soru işaretlerini gidermeye çalıştı.

Bununla birlikte uzmanlar, Türkiye'nin aktif fay hatları üzerinde yer aldığı gerçeğinin değişmediğini hatırlatarak, deprem hazırlıklarının ve yapı güvenliğinin her zaman öncelikli olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber merkezi

Muhabir: Mücahit KIR