Türkiye’nin simgeleşmiş lezzetlerinden Maraş dondurmasını dünya markası hâline getiren MADO, salep üretiminde de atağa geçti. MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Kanbur ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur’un öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında, dağlarda doğal olarak yetişen salep bitkisinin ova koşullarında üretimi başarıyla sağlandı. Bu kapsamda MADO Çiftliği’nde özel olarak yetiştirilen salep fidelerinin dikimi gerçekleştirildi.
MADO, Türkiye genelinde 300, dünya çapında ise çok sayıda ülkede mağazasıyla, salep üretiminde de hem miktarı artırmayı hem de Türk salebini global ölçekte tanıtmayı hedefliyor. Kanbur, üreticilere 10 yıl alım garantisi sunarak, endemik bir bitki olan salebin korunmasını ve sürdürülebilir üretimini garanti altına aldıklarını söyledi.
Kanbur, “Salep olmazsa en iyi dondurma olmaz. Durup dururken dünya birincisi olunmuyor; arkasında doğru malzeme ve ustalık var. Her salepten dondurma olmaz; doğru malzeme ve ustalıkla gerçek Maraş dondurması yapılır. Üniversitelerle çalışıyor ve AR-GE merkezimizde sürekli geliştirmeler yapıyoruz” dedi.
MADO ayrıca salep ürünlerini çeşitlendirerek içecek haline getirdi. Fıstıklı, bademli ve kahveli seçeneklerle tüketiciye sunulan salep içecekleri, Osmanlı döneminden bu yana gelen zengin bir tarihe sahip. Kanbur, “Bugün fıstık dediğinizde nasıl komşu ilimiz akla geliyorsa, salep denildiğinde de Maraş’ın akla gelmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.



